Mantelzorg zoekt nieuwe vrijwilligers

Het SWL Steunpunt Mantelzorg organiseert samen met vrijwilligers wekelijkse ontmoetingsmomenten voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. De activiteit wordt op maandagmiddag in het Dominicanenklooster in Huissen gehouden en op dinsdagmiddag in de Minkhof in Bemmel.

Huissen/ Bemmel - Belangrijk voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen en beginnende dementie, is begrepen te worden en zolang mogelijk actief en betrokken te kunnen blijven bij de omgeving. En dat is precies waar deze ontmoetingsmomenten aan willen bijdragen. De mensen die er komen, kunnen open zijn over het vergeten, hoeven niks te verdoezelen of zich te schamen. ‘Ik weet het even niet’, mag gezegd worden. Voor de mantelzorgers is het even een moment vrijaf.

Onder het genot van een kopje koffie/thee verzorgen de vrijwilligers activiteiten voor maximaal 9 deelnemers. Zoals het doen van een spelletje, schilderen, tekenen of bij mooi weer een wandeling maken. Het gezellig samen bezig zijn, ervaringen delen en elkaar helpen staat centraal tijdens deze middag.

Voor versterking van het team vrijwilligers, zowel in Huissen als Bemmel, zijn we nu op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de doelgroep, oog hebben voor mensen, geduldig en creatief zijn en goed kunnen luisteren. Voor meer informatie kan je contact opnemen met mantelzorgconsulent SWL, Monique Ritzen, tel: 06 22933258 of via e- mail: m.ritzen@swlingewaard.nl

Meer berichten