Feestelijke handeling start bouw exclusief woonplan Huissens Buyten

Huissen - Op woensdag 20 februari jl. hebben gebiedsontwikkelaar BPD, bouwbedrijf KuiperArnhem, kopers en projectbetrokkenen feestelijk gevierd dat de bouw van het exclusieve woonplan Huissens Buyten van start is gegaan. Tezamen met wethouder Johan Sluiter hebben kopers een kruik met een persoonlijke boodschap voor de toekomstige generaties begraven.

Met de realisatie van de acht villa's in Huissens Buyten nadert het einde van de ontwikkeling en realisatie van nieuwbouwwijk Loovelden. Na dit deelplan volgen nog circa 30 woningen in het deelplan Huissens Hoogh. Naar verwachting zal de wijk dan in 2020 compleet zijn afgerond.

Wethouder Johan Sluiter: "Het laatste deel van de wijk Loovelden wordt afgerond na een lange periode van voorbereidingen en intensief overleg als gevolg van een veranderende marktvraag. Het feit dat bijna alle woningen zijn verkocht, bewijst dat het een goede keuze was om het plan te wijzigen. Het sluitstuk van de wijk vormen de acht prachtige vrijstaande woningen. Ze zijn een mooie aanwinst voor Loovelden en uiteraard voor Huissen."
  
 Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD: "Deze exclusieve vrijstaande woningen in de parkachtige rand van Loovelden hebben wij in een prettige samenwerking met de gemeente en KuiperArnhem ontwikkeld. Het heeft ons aangenaam verrast hoe opvallend snel deze woningen in een hoge prijsklasse worden verkocht. Dit bewijst ook de aantrekkelijkheid van woongemeente Huissen en de compleetheid van woonwijk Loovelden."

Over Loovelden
Loovelden is een ruim opgezette wijk, met veel groen, waterpartijen, fiets- en wandelpaden, een school en medische wijkvoorzieningen. Om het gebied liggen een tennispark, een voetbalaccommodatie en een manege. Vanuit de wijk loopt een fietspadenstelsel naar het Park Lingezegen dat tussen Arnhem en Nijmegen is gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie voor Huissens Buyten op www.nieuwbouw-loovelden.nl/huissens-buyten.

Meer berichten