Foto:

Beleef het carnavalsweekend op z'n Gelders bij Omroep Gelderland

Regio - In het eerste weekend van maart staat het carnavalsweekend weer voor de deur; hét grootste feestspektakel van het jaar. Vele carnaval-fans zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en dit weekend kunnen ze eindelijk hun trots aan de rest van Gelderland laten zien. Omroep Gelderland brengt je in de feeststemming dankzij het live verslag van drie carnavalsoptochten.

Het feest wordt in Gelderland gevierd in de regio Arnhem-Nijmegen en delen van de Achterhoek. Omroep Gelderland neemt je mee naar drie Gelderse plaatsen die in het weekend van 2 tot 4 maart worden omgetoverd tot echte carnavalsdorpen.

't Neutendarp
Klarenbeek verandert tijdens het carnavalsfeest in het kleurrijke Neutendarp. De inwoners, ook wel Neutenkrakers genoemd, zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor een van de meest opmerkelijke carnavalsoptochten van Gelderland. Bij Omroep Gelderland geniet je vanaf 13.00 uur live van de diversiteit aan praalwagens, gezelligheid en gekkigheid.

Waskupenstad
In het oosten van de Achterhoek wordt 's-Heerenberg omgetoverd tot Waskupenstad. D'Olde Waskupen maken ieder jaar weer een groot spektakel van de carnavalsoptocht. Opmerkelijk aan deze optocht is, dat niemand tekort komt aan suikers; er is snoep in overvloed! Beleef het zelf en kijk zondag om 14.00 uur naar de live-uitzending van Omroep Gelderland.

De Heksenketel
Beek-Ubbergen krijgt de carnavalstitel Heksenketel toegekend. Of de naam ook daadwerkelijk zijn eer aan doet zie je op maandag 4 maart om 14.00 uur tijdens de live-uitzending vanuit Beek-Ubbergen. Hier vindt de Rozenmaondag carnavalsoptocht plaats, waar een grote kleurrijke menigte zijn weg vindt door de omgeving van de gemeente Berg en Dal.

Van Kakkersgat tot Duufelshemel
Niet alleen de carnavalsverenigingen zijn fanatiek. Ook Omroep Gelderland richt zich al weken op het opmerkelijkste feest van Gelderland in het tv-programma Van Kakkersgat tot Duufelshemel. Op donderdag 28 februari sluiten we de reeks af om 17.35 uur (daarna ieder uur herhaald). Via Uitzending Gemist kun je alle afleveringen online (terug)kijken.

De carnavalsoptochten in Klarenbeek (2 maart, 13.00 uur), 's-Heerenberg (3 maart, 14.00 uur) en Beek-Ubbergen (4 maart, 14.00 uur) zijn live te zien via TV Gelderland, web, app en Facebook. Iedere avond zetten we om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald) de mooiste praalwagens nog een keer op een rij.

Meer berichten