Gert Huting leidt met veel zwier zeemanskoor Ahoy in een vol dorpshuis in Angeren. (foto: Ellen Koelewijn)
Gert Huting leidt met veel zwier zeemanskoor Ahoy in een vol dorpshuis in Angeren. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Concert van het zeemanskoor Ahoy

'Muziek is leven, leven is muziek'. Het is het motto van zeemanskoor Ahoy. Waar het koor ook komt, het zorgt altijd voor leven in de brouwerij. "De liedjes zijn vrolijk en vervelen nooit", meent zanger Rook Overweel. Het publiek komt graag naar concerten. Deze keer is dat in het dorpshuis in Angeren.

door Vincent Bos

ANGEREN – "Sierra Madre. U verwacht zo'n nummer op het eind. Maar we wilden een keer beginnen met een meezinger", zegt dirigent Gert Huting. Het is een verstandige keuze want daardoor zit de stemming er meteen in. Het publiek reageert de hele middag enthousiast. Dat kon ook niet anders met een koor dat een en al blijheid uitstraalt.

Rook Overweel (82) uit Angeren noemt dat de verdienste van dirigent Gert Huting, die als kapitein verkleed gaat. Wel zo toepasselijk als je de muzikaal leider bent van een zeemanskoor. Huting bepaalt de koers, maar legt de lat hoog. Kwaliteit staat voorop. En entertainment natuurlijk.

Dries Helsen (80) uit Angeren geniet ervan. "De muziek boeit me. Ik vind ook alle liedjes goed. Als het enigszins kan ga ik naar een concert van het koor", zegt hij. Twee bezoeksters achter hem zijn het met hem eens. "De muziek is zo vrolijk. De zangers stralen plezier uit. Dat komt echt wel over bij de mensen in de zaal. Daarom raken we nooit uitgekeken op het koor en deze muziek."

Herman Plönes (78) uit Haalderen komt om naar vrienden te luisteren die ook bij hem in het atelier komen. "Wat vooral opvalt is de geweldige sfeer en het enthousiasme."

Ans Derksen kent weer mannen uit het koor die ook met de Burchtzangers uit Doornenburg optreden waarvan zij lid is. "Dit koor brengt wel sfeer", geeft ze aan.

Het repertoire is veelomvattend. Er komen veel bekende nummers voorbij. Ook liedjes die het koor al langer zingt. "Elk jaar komen er een paar nieuwe nummers bij. Vergeet niet dat de zangers al wat ouder zijn. Ze hebben dan meer tijd nodig om een lied eigen te maken", zegt Huting.

De leden zingen graag bij het koor, meent Mart van Til (74. "We brengen leuke oude liedjes, Wat me het meest aanspreekt? Dat het zo gezellig is."

Meer berichten