Logo lingewaardactueel.nl


Foto: Herman Hendriks

Héél Hulhuizen Zoemt

Het gaat slecht met de wilde bijen in Nederland. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd. Bijen hebben bloemen en nestgelegenheid nodig om te kunnen overleven maar bloemen zijn er steeds minder.

Hulhuizen - Bijen zijn onmisbaar, want zij zorgen samen met andere bestuivers zoals zweefvliegen voor de bestuiving van driekwart van onze eetbare gewassen zoals appels, peren, tomaten, etc. Gelukkig kunnen we de bijen helpen.
Daarom wil het comité Hulhuizen200, samen met Lingewaard Natuurlijk, een actie houden met hulp van de opbrengst van “Lingewaard doet“ om stroken grond in te zaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Daarnaast willen we op een van de zaaipercelen een Bijenhotel plaatsen.
Help ons mee en doneer uw cheque van 7,50 Euro die begin februari in Gendt en Angeren in de bus komt voor ons doel. Mocht u nog geen cheque ontvangen dan kunt u ons project ook steunen via lingewaarddoet.nl.
Wij hopen dat door deze actie in Gendt een Bijenlint ontstaat, waardoor er een bloemrijke en gezonde buurt voor de bijen ontstaat zodat Héél Hulhuizen Zoemt.
Voor meer informatie Jos van Betuw tel 0623738031

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten