Foto: Ellen Koelewijn

Schrijver praat in Huissen over boek

Hij wil de zorg positief voor het voetlicht brengen. Dat doet Tommie Niessen als blogger, vlogger en schrijver. Hij is een inspiratiebron voor iedereen die in deze sector werkzaam is. Dat blijkt hij naar zorgcentrum Sancta Maria in Huissen komt voor een lezing over zijn boek Tommie in de zorg.

door Vincent Bos

HUISSEN – Tommie Niessen is uitgenodigd door Martine Broekman-Guijt van Bruna Huissen. Ze heeft het boek gelezen en is onder de indruk. "Hij heeft zijn ervaringen in de zorg opgeschreven. Het is een mooi boek om te lezen. Ik heb zijn berichten op Facebook gelezen. Hij plaatst daar leuke vlogs op over wat hij meemaakt in zijn werk."

Het werk van Tommie Niessen spreekt de mensen aan, zegt Bernadette Beltman van de RijnWaal Zorggroep. "Hij is verpleegkundige en geeft aan dat dit een mooi en dankbaar beroep is. Hij weet het levendig te verwoorden. Hij put uit eigen ervaring en daar komt een herkenbaar beeld uit."

Tommie Niessen (27) uit Helmond werkt sinds 2010 in de zorg. Hij komt bij veel mensen thuis. Dat betekent vaak werken onder tijdsdruk. "Dat element komt in het boek ook naar voren, maar de nadruk ligt toch op de positieve ervaringen. De zorg wordt vaak negatief belicht en dat is jammer. Als meer mensen zich er positief over uiten, verandert dat beeld. Ik hoop dat mijn boek daar een steentje aan bijdraagt."

Daniëlle Aldus uit Huissen werkt nog niet zo lang in de zorg maar vindt dat Tommie Niessen het werk mooi verwoordt. "Ik zie zijn verhalen op Facebook. De manier waarop hij met de cliënten omgaat is zo mooi. Dat spreekt de mensen aan. Wie weet is hij wel dé inspiratiebron voor jongeren die op school zitten. Mooi zoals hij het opschrijft. Soms herken ik daar wel wat van."

Tesse Lentjes heeft moeder José gewezen op de bijdragen van Tommie Niessen. José Lentjes werkt in zorgcentrum St.Jozef in Gendt. "Het is herkenbaar wat hij schrijft en interessant om hem te horen. Hij is erg betrokken bij de mensen. Dat is in zijn vlogs zo mooi om te zien. Het is inspirerend. Hij gaat respectvol met mensen om. Je kunt er veel van leren."

Het boek Tommie in de zorg is veelbesproken. Tal van radio- en televisieprogramma hebben er aandacht aan besteed. Schrijver Tommie Niessen, zelf verpleegkundige, is onder meer bij RTL Boulevard, Late Night en Koffietijd geweest. De Volkskrant heeft geschreven over zijn boek. Vakmedia hebben het belicht. Hij is op de radio geweest en geeft lezingen. Zijn drijfveer is vooral om een positief beeld over de zorg in Nederland te schetsen. Het stoort hem dat de zorg er vaak bekaaid van afkomt.

Meer berichten