Aankomst Sinterklaas in Doornenburg
Aankomst Sinterklaas in Doornenburg (Foto: SCD)

Aankomst Sinterklaas in Doornenburg

Doornenburg - Hij is er weer hoor, Sinterklaas. Afgelopen zaterdag, direct na de landelijke intocht in Zaanstad, is Sinterklaas met zijn pieten als een haas naar Doornenburg afgereisd. Sinterklaas werd opgewacht door veel kinderen en ouders op het grasveld naast de speeltuin. Het was weer erg leuk. Er werd uit volle borst (mee)gezongen en gedanst met de danspieten die Sinterklaas al vooruit gestuurd had.
Het was even wachten maar jawel de Sint had ons gehoord en kwam in een mooie Dodge met versierde aanhanger, waar de Sint en zijn pieten van de Pietenband op stonden, aangereden.
Toen Sinterklaas zich een weg door alle enthousiaste kinderen had gebaand werd hij door burgemeester mevrouw Schuurmans en kinderburgemeester Cas welkom geheten. De harmonie en schutterij waren ook van de partij en zorgen voor een vendelhulde met bijpassende muziek. Na dit alles nam Sinterklaas alle kinderen in een feestelijke optocht mee richting het ontmoetingscentrum waar zij nog tot in de “late” uurtjes hebben gefeest.
Na afloop werden de kinderen nog verrast met een cadeautje en een bonnetje om een lekker frietje te halen bij één van de plaatselijke snackbars. Namens de organisatie willen we alle sponsoren enorm bedanken om deze zeer geslaagde middag mede mogelijk te maken.

Meer berichten