De nieuw lamp van het Fort brandt voor het eerst op de vrijwilligersavond.
De nieuw lamp van het Fort brandt voor het eerst op de vrijwilligersavond. (Foto: Fort Pannerden)

Vrijwilligers zetten Fort Pannerden in het licht

De vrijwilligers van Fort Pannerden zetten zich dagelijks met veel plezier in om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Met de opbrengsten van de fooienpot heeft de Vereniging Vrienden van Fort Pannerden enkele nuttige cadeaus voor ‘hun fort’ kunnen aanschaffen.

Doornenburg - Tijdens een gezellige vrijwilligersavond overhandigde Wim Hell namens de VVFP een lamp aan de voorzitter van de Stichting, Liesbeth Tuijnman. Op haar teken werd de lamp aangedaan. Deze lamp is al langer een wens van de vrijwilligers, want nu het al vroeg avond wordt, is het erg donker rond het fort. Met het fooiengeld zijn nog meer praktische aanwinsten aangeschaft. Ook werd er onlangs in het fort een systeem om schilderijen op te hangen gerealiseerd. Daardoor is het nu gemakkelijker om op het westelijk binnenplein exposities te houden. Momenteel is er een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog, waar onder andere een bijzondere kaart van de Kringenwet te zien is waarop aangegeven staat waar in de omgeving van het fort gebouwd mocht worden.

Verder hebben de chauffeurs van de tuktuks een goed communicatiesysteem gekregen, zodat de gratis haal- en brengservice tussen parkeerplaats en fort nog beter verloopt. Al met al mooie cadeaus die niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor de bezoekers zeer waardevol zijn.

De expositie over de Eerste Wereldoorlog is nog tot december 2018 op het fort te bewonderen. Meer informatie over openingstijden op www.fortpannerden.eu.

Meer berichten