Foto: Ellen Koelewijn

Rens Kroes signeert boek in Huissen

Ze heeft al twee boeken van Rens Kroes. En daar komt deze zondag een derde exemplaar bij. Marianne Westenberg laat het boek RENS - Mijn lifestyle guide signeren door de schrijfster. In Café Nr. 5 aan de Markt in Huissen is het behoorlijk druk. Rens Kroes is er op initiatief van Bruna.

door Vincent Bos

HUISSEN – Marianne Westenberg uit Huissen geeft aan dat ze wat meer op de voeding let voor het hele gezin. "Je leert dat je niet zomaar alles moet eten. Bovendien gaat het in dit boek om gezonde voeding in combinatie met sport. Dat heeft ook onze aandacht. Dat geef ik ook mijn achttienjarige dochter aan. Het is Evert van der Zee van Bootcamp Huissen geweest die ons op dit boek heeft gewezen", verklaart ze haar aanwezigheid.

Want er staan bewegingsoefeningen in die je thuis kunt uitvoeren, heeft de trainer gezien. "Die oefeningen in het boek zijn zo basic dat iedereen die kan doen. Rens Kroes wil met dit boek voeding en bewegen samenbrengen", legt Evert van der Zee uit.

De signeersessie in het knusse en volle café is een gevolg van een wedstrijd van Bruna-winkels. Martine Broekman van de Huissense vestiging van de boekhandel had het leukste idee. Want het leek haar wel aardig om Rens Kroes naar het café van haar man Thomas en diens broer Michael Broekman te laten komen. Ze zijn ook de eigenaar van de kledingwinkel naast het café.

"De chef-kok van het café heeft de recepten uit het boek gemaakt. Het leuk ons een mooie gedachte dat het boek op deze plek tot leven wordt gebracht", zegt Martine Broekman die een half jaar geleden het Huissense Boekenbal met veel succes heeft georganiseerd.

Marleen Huberts heeft eerdere boeken van Rens Kroes nog niet gekocht. "Maar ik ben wel nieuwsgierig naar haar recepten. Ik houd van koken en gezonde recepten en ga ervan uit dat die in het boek staan."

Maar Mijn Lifestyle Guide is volgens Rens Kroes veel meer dan een receptenboek. "Het gaat om allerlei zaken die me bezighouden. Denk aan ontspanning, frisse buitenlucht, bewegen, positiviteit." Het boek wordt daarom beschouwd als een inspiratiegids.

In 2014 kwam het eerste kookboek van Rens Kroes uit. In Powerfood staan haar favoriete recepten. Het boek was zo'n succes dat een tweede werk niet lang op zich kon laten wachten. Het twee boek kreeg de titel Power Food – Van Friesland naar New York. Er volgden nog twee boeken. Nu heeft ze RENS - Mijn lifestyle guide gepresenteerd. Daarin neemt ze de lezers mee in haar positieve levensstijl. Ze legt uit hoe haar dag eruit ziet, hoe ze haar huid verzorgt en welke keuzes ze maakt. Het boek is haar levensfilosofie.

Meer berichten