Omgaan met diagnose longkanker

Als u hoort dat u longkanker heeft, verandert alles. Samen met uw omgeving moet u een nieuwe balans vinden. Speciaal daarom organiseert het A.R.T.Z. Oncologisch centrum in samenwerking met de patiëntenorganisatie Longkanker Nederland, een bijeenkomst voor patiënten en hun familie.

Regio - A.R.T.Z. staat voor Alliantie Regionale TopZorg, een samenwerkingsverband tussen Rijnstate in Arnhem, Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Onder de naam 'A.R.T.Z. Oncologisch centrum' werken de drie ziekenhuizen intensief samen op het gebied van oncologie.
Deze avond is voor iedere geïnteresseerde toegankelijk. Lidmaatschap van de patiëntenvereniging is niet nodig.
Tijdens deze bijeenkomst vertellen longartsen, een radiotherapeut en verpleegkundig specialisten over: Hoe stellen we de vorm en het stadium van longkanker vast? Wat zijn de behandelmogelijkheden? Hoe organiseren wij samen met u de zorg? Wat kan radiotherapie voor u betekenen? Ervaringen van een lotgenoot. Er is gelegenheid tot vragen stellen en praten met andere longkankerpatiënten en familieleden.
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 20 november van 16:00 uur tot 18:45 uur in de Oranjerie van Hotel Groot Warnsborn (Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem). De toegang is gratis (na aanmelding). Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar svanlith@artz.nl of te bellen naar 088 – 005 7231. Graag aanmelden voor 15 november.
Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, en Arnhem-Zuid. Onze kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is altijd dichtbij voor alle inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio Arnhem.

 

Meer berichten