Maak een vlog over je stad of dorp

Maak samen met je klas een vlog over je stad of dorp en win een meet & greet met Nina en Quin en een workshop vloggen! YouTubers Nina Schotpoort en UberQuin roepen basisscholen op mee te doen aan de Woordenschat Vlog Challenge. 

Betuwe - Wist je dat je wel 95 tot 98 van de 100 woorden moet kennen om te begrijpen wat er wordt verteld? Als je veel woorden kent, is het makkelijker om teksten te lezen, schrijven en begrijpen. Maar je kunt ook beter gesprekken volgen en voeren. Bovendien kun je heel toffe dingen doen met woorden, bijvoorbeeld een vlog maken! In de Cito de Woordenschat Vlog Challenge kun jij dit bewijzen! Doe jij al mee? Je hebt nog tot zaterdag 10 november de tijd om met jouw klas een vlog te maken over jullie stad of dorp, met daarin vijf typerende woorden die in je woonplaats voorkomen en een nieuw verzonnen Nederlands woord. Ga jij laten zien hoe creatief jouw klas is met taal?     
Nina: "Als ik een video maak is het heel belangrijk dat mijn woordenschat goed is. Daar let ik zelf altijd heel erg op. Want anders begrijpt niemand iets van mijn video's.''
Bekijk de uitleg van de Woordenschat Vlog Challenge op woordenschatvlog.nl. De winnende vlogs worden beloond met een meet & greet en workshop van Nina Schotpoort (132.777 volgers, bekend van YouTube en TikTok) en UberQuin (429.408 volgers).
Meedoen  kan via www.woordenschatvlog.nl. 

Meer berichten