Foto: Ellen Koelewijn

'Tas vol boeken voor een lage prijs'

Haar kinderen hebben een voorkeur voor een E-reader. Maar Lenny Verhoeven uit Angeren pakt zelf toch liever een boek. Bij voorkeur een thriller. Van Nicci French of Saskia Noort. Ze komt bij toeval bij de boekenmarkt in Gendt terecht en tikt een spelletje op de kop. Want die liggen er ook genoeg.

door Vincent Bos

GENDT – Een van de bezoekers zoekt en vindt een boek over de hengelsport. Joke van Deelen heeft een naslagwerk over oude kastelen en twee gedichtenboekjes uit de dozen gehaald. "Eigenlijk heb ik thuis al zoveel boeken staan. Maar ja, ik ben lid van het koor en op deze manier sponsor ik het ook een beetje."

Het koor waarop ze doelt is levenslied en gezelligheidsvereniging De Notenkrakers uit Gendt. Het is de eerste keer dat het koor een boeken- en platenmarkt houdt. De groep heeft de smaak meteen te pakken want voorzitter Bart Raaijmakers kondigt aan dat het koor ermee doorgaat.

De Notenkrakers is zeventien jaar geleden ontstaan. Er was volgens hem behoefte aan een koor dat gezellige Nederlandstalige nummers bracht. Dat doet het koor nog steeds. Maar het repertoire ziet er toch wat anders uit dan in de beginjaren met Duitse Schlagers en prachtige Engelse liederen. En alsof dat nog niet genoeg is, staat er zelfs een Grieks nummer op de speellijst.

Het koor staat onder leiding van dirigent Geert Kamps. Er worden nummers gezongen van Frans Bauer en Jan Smit maar ook van Corry Konings en Vader Abraham en een reeks andere coryfeeën.

De boeken- en platenmarkt is opgezet omdat het koor nieuwe kostuums wil aanschaffen. "Met de opbrengst van deze markt en een kleine bijdrage van de leden komen we al een heel eind", schat Bart Raaijmakers.

Duur is zijn de boeken niet. "Je koopt een tas vol tegen een prijs waar je anders twee boeken voor hebt", zegt Linda Derks uit Gendt. Lenny Verhoeven koopt een spel. Ze is in het café voor een familiefeest en loop bij toeval de zaal in. De fotograaf vindt intussen een boek waarvoor ze de foto heeft gemaakt. Op het boek van Anna Wijn prijkt het portret van dochter Frouke van der Post.

Meer berichten