Infomarkt voor Lingewaardse mantelzorgers

Het is belangrijk mantelzorgers te herkennen en erkennen. Daarom organiseert Stichting Welzijn Lingewaard al ruim 10 jaar een speciale activiteit voor mantelzorgers i.s.m. de Gemeente Lingewaard. Op 10 november kunt u tussen 11 uur en 14 uur binnenlopen bij de Kinkel in Bemmel.

Bemmel - Nog steeds zien veel mensen zichzelf niet als mantelzorger en zijn daardoor onvoldoende bekend met het ondersteuningsaanbod. Mantelzorger bent u als u:

* langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg verleent.

*taken heeft die diegene voor wie u zorgt niet (meer) zelf kan doen.

* niet op elk gewenst moment kunt stoppen met het geven van deze zorg.

Onder het genot van een kopje koffie/ thee en iets lekkers kan men andere mantelzorgers en mensen die mantelzorgers ondersteunen ontmoeten. Informele en formele organisaties, die op diverse wijzen ondersteuning kunnen bieden, zullen hun aanbod toelichten. De dag wordt officieel geopend door wethouder Aart Slob.

Dit jaar wordt er een extra invulling gegeven aan de dag. Naast de informatiemarkt kunnen mantelzorgers met een waarderingsvoucher t.w.v. € 15,00 een leuk presentje kiezen bij verschillende lokale ondernemers die op de markt aanwezig zijn. Dit zijn Makers en Merken Bemmel, Huisman Sport 2000 Huissen, WijnZinnig Gendt, Chocolaterie Alberdeco Gendt en Minkhof Bemmel (cadeautjes gemaakt door vrijwilligers).Iedereen is welkom, maar de waarderingsvoucher is alleen bedoeld voor mantelzorgers en kan per aanmelding verkregen worden.

Meld u dus voor 10 november aan bij het SWL Meldpunt Bemmel op 088-255 2555!

Meer berichten