OBC: gouden Schoolkantine Schalen!

Hetty en Bianca van de kantine van OBC Bemmel locatie de Heister
Hetty en Bianca van de kantine van OBC Bemmel locatie de Heister (Foto: Helen de Bruijn)

OBC Bemmel heeft maar liefst twee gouden Schoolkantine Schalen 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantines gezond zijn ingericht.

Bemmel - Locaties De Essenpas en De Heister hebben hard gewerkt om de kantines gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan hierbij centraal.?Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar (in de vorm van een watertappunt/waterkannen op de balie). De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. OBC Bemmel wil de leerlingen bewust maken door in de schoolkantines gezondere eetkeuzes aan te bieden.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Meer berichten