Logo lingewaardactueel.nl


Prinses Laurentien ontvangt het nieuwe boek van Netty Gebbing en Annie Meussen. Het heet: Vlieg op Zonna
Prinses Laurentien ontvangt het nieuwe boek van Netty Gebbing en Annie Meussen. Het heet: Vlieg op Zonna (Foto: Jan Willem Houweling)

'Vlieg op Zonna' in handen van prinses Laurentien

Op woensdag 3 oktober werd het 2500e station van het Kinderzwerfboek geopend door prinses Laurentien. Dit feestelijk gebeuren vond plaats in de Haagse sporttuin. Prinses Laurentien is vanaf het begin sterk betrokken bij het Kinderzwerfboek. Zij was ook degene die het allereerste station opende.

Doornenburg - ‘Lezen is op deze manier erg laagdrempelig, in deze digitale tijd zien kinderen bijna niet meer dat er boeken zijn. Juist voor hen is het belangrijk ook volwassenen te zien lezen.’ aldus de prinses.
Het Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. De opzet hiervan is om kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen, toch de kans te bieden om te lezen. Hierdoor wordt hun taalontwikkeling gestimuleerd. Nadat ze het boek hebben gelezen, laten ze het vervolgens weer verder zwerven. De stations staan door het hele land verspreid. Je vindt ze op scholen, in de wachtkamer, in de trein, maar ook in speciale kasten, de Kinderzwerfboekstations. Je herkent de boeken aan de sticker: Neem me mee en laat mij zwerven.

Een geweldig initiatief. Daarom doneerde Stichting Weerklank uit Doornenburg tien exemplaren van het boek: ‘Vlieg op Zonna’.
Dit is al weer het tweede boek dat geschreven werd door Netty Gebbing. De prachtige illustraties zijn van Annie Meussen.
Zonna, de Zonne-elf die uiteindelijk op Kasteel Doornenburg komt te wonen, vliegt niet alleen op, maar ze vliegt ook UIT! En wel door heel Nederland. Mede dankzij de directeur van
het Nationaal Fonds Kinderhulp Jan Wezendonk.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten