Enthousiasme alom bij de leden van Popkoor 2000. Ze repeteren  een heel weekeinde voor een show begin november. (foto: Kirsten den Boef)
Enthousiasme alom bij de leden van Popkoor 2000. Ze repeteren een heel weekeinde voor een show begin november. (foto: Kirsten den Boef) (Foto: Kirsten den Boef)

Enthousiasme bij Popkoor 2000

Queen en Armin van Buuren. Hun muziek is volgende maand te horen in Gendt. De nummers worden vertolkt door Popkoor 2000. Niet statig gezongen, maar in een show waar veel choreografie aan te pas komt. En dat betekent dat er een heel weekeinde uren achtereen gerepeteerd moet worden.

door Vincent Bos

BEMMEL – In cultureel centrum De Kinkel in Bemmel zijn de 55 leden van het koor twee dagen bezig. Want ze willen begin november wel goed voor de dag komen. Met een show die er mag zijn. Want het koor heeft een naam hoog te houden. Het publiek heeft al vaak genoten van flitsende optredens.

Zingen bij Popkoor 2000. De leden willen niet anders. Ze voelen zich er thuis. Ook al omdat het een sociaal betrokken groep is. De leden leven mee met elkaars lief en leed.

Neem Joke Kösters (59). Zingen is haar passie. Van jongs af aan zingt ze al. Ze had al eens in een band gezongen toen ze door ziekte een tijd uitgeschakeld was. "Ik werd daarna door een kennis getipt. Popkoor 2000 was echt iets voor mij werd er gezegd. En dat is ook zo. Het koor en zeker de muziek spreken me erg aan."

Je hoort het meer als je met de koorleden praat. Marian Polman (64) had bij allerlei koren gezongen toen ze zich bij Popkoor 2000 meldde. "Na drie keer meezingen, wist ik het zeker. Yes, dit is wat voor mij." Vooral de combinatie van choreografie en populaire liedjes doet het 'm. "Je moet je heel erg concentreren omdat je zing en danst", zegt ze. Maar dat nu juist de uitdaging.

José Bours (66) voelt er zich helemaal thuis. "Zingen doe ik mijn hele leven al. Ik zong toen ik nog in de wieg lag. Eerst heb ik in een kamerkoor gezongen. Dat werd me te serieus. Popkoor 2000 brengt heerlijke muziek, vlotte nummers. Het is voor het publiek heel leuk om naar te kijken."

Het koor heeft de leeftijdgrens inmiddels bij 50 jaar gelegd met als doel te verjongen. Michelle Melchers (29) is van de jonge lichting. "Ik ben bij dit koor gekomen omdat de sfeer zo goed is. De hippe popnummers spreken me aan. Die nummers zijn voor de jonge doelgroep ook heel interessant."

Popkoor 2000 telt 55 leden, onder wie 13 mannen. Out of the Jukebox is het thema van het komende concert met 21 liedjes. Het koor zingt op zaterdag 3 november (20.00 uur) en zondag 4 november (14.30 en 20.00 uur) in zaal Providentia in Gendt. Daar is per uitvoering plaats voor ongeveer vierhonderd toeschouwers. De kaarten kosten € 12,50 per stuk. Zie voor informatie de website www.popkoor2000.nl Het koor doet 30 november en 1 december mee aan het evenement Tempel of Boem in Doornenburg.

Meer berichten