Charlotte Jansen met leerlingen OBC Bemmel
Charlotte Jansen met leerlingen OBC Bemmel (Foto: Bernadette Egelmeers)

Taart voor Charlotte

“Hé, wat leuk, dat had ik niet verwacht!” reageert Charlotte Jansen, eigenaresse van Kapper de Krul in Nijmegen Lent. Zij ontving een feestelijke taart van Kim, Noa , Meike, Evi en Ilse, 3e jaars vmbo-t-leerlingen op het OBC Bemmel.

Bemmel - Charlotte wint de taart omdat er inmiddels 100 beroepsbeoefenaren meedoen aan Betuwe on Stage. Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatieproject voor vmbo-leerlingen in de Betuwe. De organisatie zet ook nog een deelnemend bedrijf in het zonnetje bij aanmelding van de 200e beroepsbeoefenaar.

Mooi vak
Charlotte doet voor het tweede jaar mee aan Betuwe On Stage. ”Het leukste aan meedoen is om leerlingen te ontmoeten die echt enthousiast zijn over mijn vak! Die ontmoette ik vorig jaar op het Beroepenfeest.”. Charlotte maakte toen afspraken met leerlingen, die op de Doe Dag langskwamen in haar kapsalon. “Ik heb een supermooi vak en ik laat graag mensen kennis maken met mijn werk. We hebben ook in de toekomst gemotiveerde en hartelijke kapsters nodig in de salon. Zelf begon ik aan een kapstersopleiding, zonder vooraf kennis te maken met de beroepspraktijk. Gelukkig past het kappersvak bij mij. Ik zag om me heen klasgenoten afvallen en uiteindelijk is bijna niemand gaan werken als kapster. Daarom is de kans die deze leerlingen krijgen, zo waardevol. Pak die kans!” aldus Charlotte. Charlotte geniet van haar werk. “Hier komen mensen van 0 tot 100.” glundert ze.

Helpt u ook mee om leerlingen inzicht te geven in uw beroep?
Betuwe On Stage zoekt beroepsbeoefenaren die hun enthousiasme over hun vak willen delen met leerlingen op het Beroepenfeest op 5 februari 2019 en op de Doe Dag op 26 februari 2019. Meike wil dolgraag kennismaken met een verpleegkundige in een ziekenhuis en Noa graag met een pedagogisch medewerker. De andere leerlingen gaan het Beroepenfeest en de Doe Dag gebruiken om zich te oriënteren op de verschillende beroepen die er zijn. De organisatie is o.a. nog op zoek naar pedagogisch medewerkers, medisch assistentes, webdesigners, systeembeheerders en beroepen in de groene sector. Alle beroepen zijn welkom. Meer informatie is te vinden op www.betuweonstage.nl.

Meer berichten