Deejay Kinky Sminky zong Je Loog Tegen Mij van Drukwerk voor een publiek van 10-15 duizend man. (foto: Hannie Schrijver)
Deejay Kinky Sminky zong Je Loog Tegen Mij van Drukwerk voor een publiek van 10-15 duizend man. (foto: Hannie Schrijver) (Foto: Hannie Schrijver)

Huissense deejay zingt op Lowlands

Het is niet voor veel 'gewone' mensen weggelegd: optreden op het grootste en belangrijkste podium van Lowlands: de Alpha tent. Toch zong de Huissense deejay Hans Schmeinck voor een publiek van 10-15.000 man juist daar de haringen uit de tent.

door Hannie Schrijver

huissen - Hij is er al sinds de eerste editie, twintig jaar geleden, bij. "Het is echt mijn festival. Ik heb altijd gedacht 'ik wil een keer op Lowlands staan'. Ik heb geen bucketlist, maar het was een van die dingen die ik ooit weleens zou willen doen."
In juli plaatste de organisatie een oproep op Facebook op zoek naar kandidaten voor de Smartlappenkaraoke. Hans stuurde een filmpje in waarin hij getooid met Harry Slinger-mutsje, hangend met een borrel aan tafel, Je Loog Tegen Mij van Drukwerk zong. Hans werd met negen andere kandidaten gekozen uit ruim duizend inzendingen.
En daar stond hij dan, vooraan bij het podium, wachtend op zijn moment. "Ik was helemaal in de ban van de eerste twee kandidaten. Ze waren heel goed. Een van hen was een neef van André Hazes en kon heel goed zingen. Ik was helemaal emotioneel en was aan het huilen van geluk. Ik was zelf niet zo bezig met het feit dat de eerste twee zo goed waren. Later hoorde ik dat mijn vrienden hadden gezegd: 'oh jee, nu moet Hans nog'. Ik liep het trapje op en dacht 'wat een groot podium'. Ik was nog bezig met het wegvegen van mijn tranen. Ik draaide me om, zag dat grote publiek en ineens begon de band al gelijk te spelen. Ik was zo overweldigd dat ik dacht 'wat moet ik ook alweer zingen?' De band speelde ook sneller. Al die dingen gebeurden in een paar seconden tijd. Ik snap nu nog niet hoe het goed is gegaan. Mijn vrienden zagen dat het goed ging en ze gingen collectief huilen. Van geluk, niet omdat het zo slecht was.
Het was eigenlijk onwerkelijk, surrealistisch, het leek wel een parallelle wereld. Ik ben er wel, maar toch ook niet. Het was net of het niet waar was. Ik liep huilend het podium af. Dit is een van de mooiste momenten uit mijn leven geweest ."

Meer berichten