Romy Grob heeft de paardenspullen uitgestald die ze op de markt in Angeren wil verkopen. (foto: Ellen Koelewijn)
Romy Grob heeft de paardenspullen uitgestald die ze op de markt in Angeren wil verkopen. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Paardenspullenmarkt in Angeren

Ze heeft verschillende miniatuurpaarden uitgestald. Daar heeft Romy Grob uit Huissen geen ruimte meer voor. Op haar kamer staat nog wel een vitrinekast met prijzen. Dat worden er steeds meer. Want ze is erg succesvol in de dressuur. Overbodige spullen gaan bij De Veldruiters in Angeren in de verkoop.

door Vincent Bos

ANGEREN – Het is de tweede keer dat de activiteitencommissie van pony- en rijvereniging De Veldruiters uit Angeren een paardenspullenmarkt houdt. Ze heeft gemerkt dat daar behoefte aan is. Je hoeft op Facebook en Marktplaats maar te kijken en je ziet dat er altijd wel caps, laarzen, dekens en andere materialen worden aangeboden.

"Dat gaat niet altijd goed", zegt Suzie Peters uit Doornenburg. Ze is een van de organisatoren van de markt. "Soms worden spullen die je via internet hebt besteld, niet opgestuurd." Dat kan anders dachten ze bij De Veldruiters, een vereniging met 110 leden uit heel Lingewaard. De club bestaat volgend jaar een halve eeuw. Vandaar de paardenspullenmarkt.

"Vorig jaar kwamen er al aardig wat mensen kijken. Nu hebben we meer reclame gemaakt en hopen we op een grotere toeloop", zegt Suzie Peters. De inspanningen worden beloond want het is in de manege al snel een knusse bedoening. En het draait niet alleen om de verkoop. Kinderen die een pony willen borstelen of er in de bak mee willen rijden, krijgen die kans.

Mensen willen spullen zien en kunnen passen. Dat kan in de manege aan de Lodderhoeksestraat in Ageren. In de zandbak worden kleden gelegd waarop spullen worden uitgestald. Een ander legt op twee schragen een plank waarop alle koopwaar wordt neergelegd.

Daar staan de spullen op Romy Grob (12). Dat ze van paarden houdt, is in een oogopslag te zien. Ze heeft twee pony's, doet aan springen en dressuur. Maar de laatste discipline heeft haar voorkeur. Ze is er goed in. Dit jaar is ze al Gelderse dressuurkampioen in de klasse L2 geworden en op de nationale titelstrijd pakte ze een mooie negende plaats.

"Thuis heb ik een andere kamer gekregen. Daar krijgen mijn andere paardenspullen een plek. Ik heb best een hele verzameling. Op de kamer hangen nog wel twee foto's van mijn Shetlanders en er staat een vitrinekast voor de prijzen."

Ook haar moeder is druk bezig om spullen uit te stallen. Ze gaat soms op een internetveiling op een aanbieding in. Dan krijgt ze vier sjabraks (zadeldekjes) terwijl ze er maar enkele nodig heeft. Dan is zo'n paardenspullenmarkt in Angeren een mooie gelegenheid om de andere spullen te slijten.

Norbert Valk uit Arnhem kijkt rond met dochter Sjanne van tien en haar even oude vriendin Amber Martens. Ze kijken tussen de joppers en de rijlaarzen. "We zijn niet specifiek naar iets op zoek maar vinden het toch wel leuk om even rond te kijken."

De twee vriendinnen hebben een bijzondere hobby. Ze willen hoefijzers gaan sparen. "We hebben er pas een paar willen er wel meer."

Meer berichten