Valpreventieweek

De eerste week van oktober staat weer in het teken van valpreventie. Val-ongevallen zijn een groot probleem en helaas komen er veel 65 –plussers na een val-ongeval op de Eerste Hulp afdeling van een ziekenhuis terecht.

Lingewaard - De letsels ten gevolge van een val-ongeval, bijvoorbeeld een gebroken heup of hersenletsel kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven en zelfstandigheid. Gelukkig kan er veel gedaan worden om de kans op een val te verkleinen!
Door weinig te bewegen vermindert de soepelheid , spierkracht en reactiesnelheid. Problemen met balans, lopen en spierkracht verhogen het risico om te vallen. Door meer te bewegen en speciale oefeningen te doen die uw spierkracht en balans verbeteren, neemt de kans op vallen af.
Thuis kunt u ook veel doen om in beweging te blijven bijvoorbeeld door mee te doen met het programma “Nederland in Beweging ”op Nederland 1. Sluit u aan bij een clubje . Samen bewegen is veel leuker. Neem de trap in plaats van de lift. Pak de fiets of ga lopen in plaats van in de auto te stappen. Loop een extra rondje met de hond.
De cursus In Balans is erg effectief in het verminderen van het valrisico . Het blijkt dat de meeste ouderen erg enthousiast zijn over de cursus In Balans wanneer zij die eenmaal ervaren hebben. De cursus In Balans bestaat uit 23 keer een uur bewegen. Veel oefeningen worden gedaan ter verbetering van de spierkracht en balans. Daarnaast is er veel aandacht voor bewustwording en veiligheid in en om huis.

In Lingewaard wordt In Balans aangeboden door :

Gendt, Angeren, Haalderen Fysiotherapie Gendt 0481-421540

Bemmel, Doornenburg Fysio Lingewaard 06-19544831

Huissen stad: fysiotherapie Broersen en van Oeyen 026-3253853

Huissen zand: Oefentherapie Cesar 026-3258640

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van deze praktijken. In oktober bieden wij u de gelegenheid om een keer bij een cursus te komen kijken of mee te doen.

Meer berichten