De voorstelling 'Vlieg op, Zonna!'
De voorstelling 'Vlieg op, Zonna!'

Met je vrienden naar de bieb

Van 3 tot en met 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Lingewaard - Bijvoorbeeld de voorstelling ‘Vlieg op, Zonna!’ op 10 oktober in Bibliotheek Gendt. Bovendien maak je kans op je favoriete boek als je deze week lid wordt van de bieb. De knallende afsluiter is het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in de Lindenberg.

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Zo ook in de voorstelling ‘Vlieg op, Zonna!’, over een zonne-elf die als bromvlieg naar de aarde wordt gestuurd. Het is een speelse en interactieve vertelvoorstelling in een prachtig decor voor kinderen vanaf 6 jaar. De voorstelling is te zien op 10 oktober in Bibliotheek Gendt van 15.30 tot 16.20 uur.

Win je favoriete boek
De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books. Bovendien krijg je korting op activiteiten, cursussen en workshops van de bieb.

Nijmeegs Kinderboekenfeest
Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nou zit met klimaatverandering, zoals hij beschrijft in zijn boek Palmen op de Noordpool. Kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld & Annet Schaap zijn er ook met mooie verhalen. Het volledige programma is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek. Neem je vrienden mee!

Meer berichten