Vrijwillige Gezinsondersteuning Plus

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het wat minder soepel verloopt. Wat is het dan fijn als er iemand in de buurt is waar je je verhaal aan kwijt kan, die naar je luistert en wat handige tips en handvatten kan aanreiken waardoor je weer verder kan.

Lingewaard - Stichting Welzijn Lingewaard draait sinds een aantal jaren het project Gezinsondersteuning met zeer enthousiaste en bekwame vrijwilligers.

Dankzij deelname aan het Programma 'Vrijwillige zorg in het gezin' van het Oranjefonds, kan Stichting Welzijn Lingewaard dit project nu door ontwikkelen, zodat er ook gezinnen ondersteund kunnen worden met een kind met lichte ADHD of Autisme spectrumproblematiek. Hiervoor is er weer plek voor nieuwe vrijwilligers die deze gezinnen willen ondersteunen. De eerstvolgende training start op 25 oktober. Aanmelden kan vanaf nu bij Hannah van Oene: email: h.vanoene@swlingewaard.nl of tel: 06 83580598.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die zelf ouder zijn en of ervaring hebben met opvoeden, ADHD, autisme of hier interesse in hebben en anderen daarmee willen ondersteunen. Het stimuleren van 'Eigen kracht' is belangrijk evenals voldoende aandacht en tijd om het gezin verder te helpen. Goed kunnen luisteren en praktische steun kunnen bieden, daar gaat het bij gezinsondersteuning vooral om.

Wij bieden de vrijwilligers; een voorbereidingscursus, persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching gesprekken, thema- en intervisiebijeenkomsten en de mogelijkheid eigen ervaringen en kwaliteiten in te zetten en te verbreden. Voorwaarde is we; dat er een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wordt aangevraagd.

Ben jij die ouder die bereid is je eigen opvoedings- en levenservaring in te zetten en heb je affiniteit met deze kinderen, dan zijn we op zoek naar jou!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten