Het  3 Oever Orkest is speciaal voor het 3 Oever Festival in het leven geroepen en zal op diverse plaatsen gaan optreden. (foto: PR)
Het 3 Oever Orkest is speciaal voor het 3 Oever Festival in het leven geroepen en zal op diverse plaatsen gaan optreden. (foto: PR) (Foto: )

Het 3 Oever Festival gaat bijna van start

van de redactie

Tijdens het derde 3 Oever Festival, dat dit jaar wordt gehouden van vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september, staat er voor elk wat wils op het programma.

REGIO - Op drie centrale locaties in de Gelderse Poort, zogenaamde pleisterplaatsen, vindt er op zaterdag 15 en zondag 16 september een doorlopend programma plaats. Zo is er op Camping De Bijland bij Tolkamer een circustent, waar, naast een wervelende show, ook de Kinderkaravaan wordt gehouden. Daarnaast zijn er diverse muziekoptredens, theatervoorstellingen, workshops, waaronder het Kunstjutten en een uitgebreid 3 Oever (aanschuif)diner. De Piramide aan de Waal in Gendt zal in het teken staan van poëzie en muziek, aangevuld met voetmassage en handlezen.

'De drie locaties zijn te bereiken per auto, fiets, veer of voet'

Het voor dit festival speciaal in het leven geroepen 3 Oever Orkest zal diverse malen optreden, naast vele andere muzikanten. Bij de derde pleisterplaats, de Waard van Kekerdom, kun je vooral muzikale optredens verwachten. Buiten de pleisterplaatsen om zijn er activiteiten als jazz tussen de oevers en optredens bij de veerpontjes. Rode draad tijdens het 3 Oever Festival is de 3 Oever Open Atelier Route. Deze route voert langs de ateliers en expositieruimtes van een kleine zestig kunstenaars. In sommige ateliers kun je ook verrast worden door een muziekoptreden of andere activiteit. Kijk voor het complete programma op de website van het 3 Oever Festival. Je kunt de drie locaties bereiken met de auto, fiets, de veer of te voet. In de buurt zijn fietsen te huur. Er worden fietsroutes uitgezet voor de 3 Oever Open Atelier Route. Van al dat plezier tijdens het 3 Oever Festival krijg je natuurlijk honger en het zou jammer zijn als je je festivalbezoek moet onderbreken om thuis te gaan eten. Op de website van het 3 Oever Festival is een overzicht van restaurants te vinden waar je kunt gaan eten. De deelnemende artiesten, kunstenaars, ondernemers en sponsoren maken het 3 Oever Festival financieel mogelijk. Daarom zijn veel activiteiten gratis toegankelijk, of voor de pet. Voor een aantal voorstellingen betaal je entree, in dat geval kun je online reserveren via de onderstaande website.

3oeverfestival.nl

Meer berichten