Mannen van leeftijd vinden het heerlijk als ze nog kunnen voetballen. Old Stars Lingewaard is een uitkomst. (foto: Ellen Koelewijn)
Mannen van leeftijd vinden het heerlijk als ze nog kunnen voetballen. Old Stars Lingewaard is een uitkomst. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Demonstratie Walking Football

Ze hebben allebei een knieoperatie achter de rug. Daarom staan ze langs de kant. Veel liever doen ze mee. Gé Lijbers en Gerard Böhmer willen voetballen. Hun leeftijd is geen punt. Want in het team van Old Stars Lingewaard spelen allemaal mannen op leeftijd. Maakt niets uit. Plezier staat voorop.

door Vincent Bos

ANGEREN – Het team geeft deze zondagmiddag in Angeren een demonstratie. Zodat iedereen kan zien hoeveel plezier ze aan het voetbal beleven. De een is wat kwieker dan de ander. Dan is niet erg. Ze hoeven niet hard te lopen. Het spel heet niet voor niets Walking Football. Wandelvoetbal dus.

Gé Lijbers (70) uit Bemmel heeft jarenlang gevoetbald en daarna een hele tijd niet meer. "Maar na een poos begint het toch te kriebelen. Je mist het partijtje, het balletje tikken. Je mist de contacten."

Hij heeft tot zijn 45e gevoetbald en was daarna lange tijd leider bij Bemmel 2. En anders was er wel vrijwilligerswerk te doen. Hij heeft zo'n beetje op alle denkbare posities gespeeld. In de voor- en achterhoede, op links en rechts. Twee jaar geleden kwam Walking Football op zijn pad. Dat was echt een uitkomst voor hem. "Dat eerste balcontact na lange tijd was echt heel prettig."

Gerard Böhmer (70) uit Velp voetbalde tot zijn 43ste. Hij heeft bij verscheidene clubs gespeeld. Daarna was hij trainer. Hij heeft de Potzdammer Kickers uit Duitsland nog onder zijn hoede gehad. Hij was een echte goaltjesdief. "In een seizoen heb ik eens 28 keer gescoord. Mijn teamgenoten gunden het mij dat ik de dertig zou halen. Daarom mocht ik de strafschoppen nemen. Maar dat hielp niet."

Marten van der Ploeg (62) uit Angeren is de fysiotherapeut maar speelt ook mee. "SWL heeft me gevraagd voor de medische begeleiding. Maar dan kan ik net zo goed meedoen, heb ik gezegd. Het is hartstikke leuk. Al zou ik niet voor het voetbal hebben gekozen. Ik ben meer een wielrenner. Zojuist heb ik nog iemand ingetaped. Binnenkort start het seizoen weer. Voordat de mannen kunnen meedoen meten we hun buikomvang, bloeddruk, lenigheid, conditie en kracht. Dat moet wel in orde zijn."

Meer berichten