Vrijwilligers en statushouders werken samen in Goed Spul
Vrijwilligers en statushouders werken samen in Goed Spul (Foto: Stichting Welzijn Lingewaard )

Stichting Welzijn Lingewaard ontvangt bijdrage van Oranje Fonds

Lingewaard - Goed Spul is een ruilwinkel waar vrijwilligers en statushouders samenwerken. Dit initiatief is ontstaan vanuit inwoners van Gendt die iets voor deze doelgroep willen betekenen. De ruilplaats is inmiddels uitgegroeid tot een ware ontmoetingsplaats waar behalve geruild, een luisterend oor geboden wordt, gewoonten uit land van herkomst en Nederland uitgewisseld worden, hulp en ondersteuning aangeboden wordt. Hierdoor worden nieuwkomers sneller wegwijs in hun nieuwe woonomgeving.

Mensen hebben vaak huis en haard verlaten en komen in een totaal vreemde omgeving. Ze willen graag iets terug doen voor de gastvrijheid die ze ondervinden in hun nieuwe thuisland. Bij Goed Spul komen deze dingen samen. Op een laagdrempelige manier maken nieuwkomers contact met mede dorpsbewoners en leren zij spelenderwijs de taal.

Ruim anderhalf jaar heeft Goed Spul gratis gebruik kunnen maken van een van een pand van Woonstichting Gendt. Dit pand gaat plaatsmaken voor nieuwbouw en dus zijn er financiële middelen nodig voor een ander onderkomen. Goed Spul is nu tijdelijk gehuisvest in een pand van Hans Geveling Vastgoed bv en kijkt met de Gemeente Lingewaard en Stichting Welzijn Lingewaard naar een duurzame oplossing.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Goed Spul wordt naast het Oranje Fonds mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Gemeente Lingewaard/Stichting Welzijn Lingewaard.

Meer berichten