gelegenheidsorkest in 2017
gelegenheidsorkest in 2017 (Foto: Petra Schrijver)

Terrasconcert van de 'Hutspotband'

Huissen - Al tientallen jaren lukt het in Huissen om een enthousiaste groep muzikanten bijeen te brengen op de ‘Huissense Dag’ die dit jaar op dinsdag 31 juli a.s. gaat plaatsvinden.

Ook deze keer wordt er weer een ‘Terrasconcert’ verzorgd bij ‘De Goeden Engel’ aan de Helmichstraat in het stadje vanaf 11.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Initiatiefnemer Piet Schrijver: ‘Het is me toch weer gelukt om een gelegenheidsorkest samen te stellen uit verschillende muziekgroepen uit Lingewaard, zij het dat het niet altijd even gemakkelijk is, omdat deze dag midden in de zomervakantie valt. Veel muzikanten hebben het instrument een tijdje in de koffer opgeborgen’.

Een feestelijk programma wordt er volgens Schrijver ingestudeerd tijdens de komende twee ingeplande repetities. Het gaat daarbij om o.a. Egerländers, Duitse schlagers, Tiroler muziek en Nederlandstalige nummers. Iedereen komt waarschijnlijk aan zijn trekken. De muzikanten hebben er in ieder geval weer heel veel zin in. Zij weten dat ze weer kunnen rekenen op een zeer gastvrije ontvangst door de uitbater(s) van 'De Gouden Engel'. Kom gewoon eens fijn luisteren naar deze supereerlijke vorm van live blaasmuziek.

Meer berichten