Daniël Vissers is op vrijdag 3 augustus te zien en te horen op Kasteel Doornenburg. Hij brengt onder andere werken van Bach ten gehore. (foto: Majankafotografie)
Daniël Vissers is op vrijdag 3 augustus te zien en te horen op Kasteel Doornenburg. Hij brengt onder andere werken van Bach ten gehore. (foto: Majankafotografie) (Foto: )

Studenten muziekfestival

Doornenburg - De internationale muziekzomer ‘Campus Cleve ‘vindt voor de elfde keer plaats. Dit evenement omvat naast master classes voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival waarin de deelnemers zich aan het publiek voorstellen. In de grensregio hebben zij diverse podia ter beschikking. Voor het eerst is hiervoor ook Kasteel Doornenburg uitverkoren. De concerten vinden plaats in de monumentale Ridderzaal van het Kasteel. De burgemeester van Lingewaard, mevr. Schuurmans, zal op 25 juli het festival in Doornenburg officieel openen en daarbij de vleugel van kasteel Doornenburg onthullen.

Op woensdag 25 juli, Clara Strobel (België) met werken van F.Mendelssohn, Fr. Chopin, J.Brahms en M. Ravel. Op donderdag 26 juli, Peiting Xue (Nederland) met werken van J.S.Bach, L. van Beethoven, CL. Schumann, M.Ravel. Op vrijdag 3 augustus, Daniël Vissers (Nederland) met werken van J.S.Bach, L. van Beethoven, V.Novák, R. Schumann. En op zaterdag 4 augustus, Vinsenso Julius Pratama Husin (Indonesië) met werken van L. van Beethoven, J.Brams, Fr. Liszt en C.Debussy.

Tijdens het concert op 25 juli wordt de geheel gerenoveerde Bechstein feestelijk ingewijd. Aanvang concert is 20.00 uur. De entree is gratis maar aan het einde is er een collecte. U kunt reserveren: cultuur@kasteeldoornenburg.nl of tel. 06 10395449, vol = vol.

Meer berichten