Voesel is feest dit jaar! Ga mee....

Voedsel wordt steeds belangrijker voor het afremmen van de klimaatverandering. Daarom is het een van de thema's in het kader van de Nijmeegse Green Capital in 2018.

Regio - Iedereen (ook uit de omgeving!) kan meedoen en inspiratie opdoen voor lekker, gezond en klimaatvriendelijk eten, én kennismaken met allerlei initiatieven die al in of rondom Nijmegen bestaan. Doe mee aan kookworkshops, wildplukken, zelf kweken, bezoek aan een zelfoogst-moestuin of in juni naar een voedselbos: elke maand wat anders, kijk op onze website www.samengezondetennijmegen.nl

Voor de komende tijd
Maak in JUNI kennis met voedselbossen, dat zijn landschappen met meerjarige planten, struiken en bomen gericht op productie van voedsel, zie http://www.rfgn.nl/wat-is-een-voedselbos/) Weinig werk - laat de natuur zijn werk doen - en geen spuitmiddelen, met als resultaat meer biodiversiteit (meer planten, insecten en vogels). Het is een vrij nieuwe ontwikkeling. Een van de oudste voedselbossen is Ketelbroek in Groesbeek; dat bestaat nu 9 jaar. Dat is voor een bos nog niet zo oud, dus verwacht geen woudreuzen. Maar op al die plekken is de biodiversiteit al enorm toegenomen! Ketelbroek is 10 juni bezocht.
Je kunt nog komen kijken bij:

-zaterdag 23 juni in Park Lingezegen, daar zijn er wel vier, in de buurt van 'Landerij de Park'. Om 12.00 met Greet Goverde bij de Santackergaard, om 13.00 uur Parkse Gaard, om 14.00 uur Ecovredegaard, en om 15.00 uur Cidergaard ( vooral appels, gericht op het maken van cider, dus niet puur voedselbos). Ze liggen dicht bij elkaar, te lopen maar ook goed te fietsen: ga langs de informatieborden (i) op de wandelroute op internet: 'Groene Loper, nieuwe route in de Park'. Ze zijn alle 4 ook goed te lopen vanaf Landerij de Park (horeca), waar Karla Mulder kwart voor een op je wacht. Ook interessant voor mensenin Noord-Nijmegen, Elst, Lingewaard, OverBetuwe!

Deze activiteiten zijn gratis. Tevoren opgeven s.v.p., liefst via de website www.samengezondetennijmegen.nl , of bellen naar 024-3443678

Ga in JULI mee met een wildplukwandeling (zondag 22 juli 11.00-13.00 uur), verzamelen vóór het Kandinski.

Of ga mee met een van de 'graanwandelingen' langs de Doornikse Natuurakkers (bij Lent): elke woensdagavond van 19.00 - tot 20.30. Voor eenmalig 2,50 mag je het hel seizoen mee-wandelen. Voor de kinderen sluit hier een leuke aktiviteit bij aan: op 15 september mogen ze molenaar van de Looimolen voor een gering bedrag helpen met het graan van de Doornikse akkers te malen.

Verdere aktiviteiten in SEPTEMBER: fruit plukken op verschillende locaties. Zie de website www.samengezondetennijmegen.nl voor verdere bijzonderheden.

..................................................

Meer berichten