Bij de Jeugd Sla je Slag-Cup heeft Volharding een mooie zesde plek behaald. De gemiddelde leeftijd: slechts twaalf jaar. (foto: pr)
Bij de Jeugd Sla je Slag-Cup heeft Volharding een mooie zesde plek behaald. De gemiddelde leeftijd: slechts twaalf jaar. (foto: pr) (Foto: pr)

Geweldig resultaat Jeugdslagwerkgroep

''Na een halfjaar keihard werken hebben wij - de jeugdslagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding uit Huissen - onlangs ons programma laten horen op de Jeugd Sla je Slag-Cup in het Noordlimburgse Heijen.

Huissen - Wij hebben het hier opgenomen tegen tien andere jeugdgroepen. Om 8.15 uur vertrokken wij richting Heijen. En dan: instrumenten uitladen, opbouwen, shirtjes aan, stokken pakken, mappen klaarzetten en optreden! Gelukkig konden wij van vereniging EMM Heijen veel instrumenten lenen. Om 10:45 uur hebben wij ons programma, bestaande uit drie stukken laten horen. Voor sommige spelers was het extra spannend, omdat zij voor het eerst meededen aan deze wedstrijd. De Jeugd Sla je Slag- Cup 2018 is gewonnen door Jong Juliana uit Doornspijk. Volharding heeft een mooie zesde plek behaald. Voor een groep met de gemiddelde leeftijd van twaalf jaar is dat een hele knappe prestatie. Tijdens het afsluitconcert op 1 juli laten wij nog eenmaal ons programma horen. Na de vakantie starten we met nieuwe stukken. Ik ben ontzettend trots op deze jonge groep!'', aldus dirigent Nick Verburgt.
Volharding is opgericht in 1951. Aanvankelijk was het een fanfare, want men was niet in bezit van de nodige houtinstrumenten. De beginjaren waren moeilijk daarna groeide Volharding snel.

Meer berichten