Gastkunstenaar Gerda Berns maakt kleurrijke decoratieve glas-in-lood objecten. De collectie in het Kunstlokaal wordt regelmatig vernieuwd. (foto: Gerda Berns)
Gastkunstenaar Gerda Berns maakt kleurrijke decoratieve glas-in-lood objecten. De collectie in het Kunstlokaal wordt regelmatig vernieuwd. (foto: Gerda Berns) (Foto: Gerda Berns)

'Stap binnen om van dit moois te genieten'

van de redactie

Een aantal mensen met een passie voor kunst maakt opnieuw gebruik van een leegstaand winkelpand in Bemmel om werk te tonen. Het Kunstlokaal in de Assenburg is hun nieuwe onderkomen. ''Onze groep telt veertien leden, maar er is ruimte voor nieuwe deelnemers.''

Bemmel - Sinds 1 juni exposeert gastkunstenaar Gerda Berns daar haar werk. Gerda maakt kleurrijke decoratieve glas-in-lood objecten. In het Kunstlokaal kunt u nu ook aquarellen van Hai Verstappen zien. Hai is als nieuw lid bij de kunstgroep gekomen en is geïnspireerd door het water, het licht en de natuur in onze directe omgeving.
De collectie in het Kunstlokaal wordt regelmatig vernieuwd. Dat is nu ook weer het geval. Stap dus rustig een keer vrijblijvend binnen om van dit moois te genieten. Wij zijn te vinden in het pand waarin tot voor kort 'Vis en Kip' gevestigd was. Dat heeft sporen achtergelaten, maar intussen heeft schoonmaakbedrijf Aalbers aangeboden om ons te helpen het pand te verfrissen.
We zijn op zoek naar kunstenaars, ook van buiten Lingewaard, met authentiek, origineel werk met name ruimtelijk werk, fotografie, sieraden. (Amateur-)kunstenaars kunnen hun belangstelling voor deelname kenbaar maken via info@kunstlokaalbemmel.nl. Wij zijn elke vrijdag en zaterdag en alle koopzondagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Kunstlokaal is een initiatief van vereniging Kunstgroep Bemmel, opgericht in 2015. Momenteel zijn de kunstenaars afkomstig uit Bemmel en Haalderen. Er is dus ruimte voor gastkunstenaars, niet plaatsgebonden. De kunstenaars zijn werkzaam in verschillende disciplines: schilderen, keramiek, grafiek, fotografie, vilttechniek, beeldhouwen, bronzen beelden, mixed media. Wij richten een tijdelijke expositieruimte in en geven een leegstaand pand een inspirerende invulling! Adres: Assenburg Promenade, Markt 57 in Bemmel. Meer info: kunstlokaalbemmel.nl.

Meer berichten