Foto: pr

Nacht van de Romeinen

De Nationale Romeinenweek  - 28 april tot en met 6 mei  - wordt dit jaar geopend in Nijmegen! De hele meivakantie staat in teken van de Romeinse geschiedenis van ons land en daarbij kan de oudste stad van Nederland niet achterblijven.

Nijmegen - Dit jaar worden bezoekers door de Romeinen mee op reis genomen en dat gebeurt niet alleen overdag… Tijdens de Nacht van de Romeinen in Museum Het Valkhof ontdekken we het Romeins verleden namelijk in het donker!
Voor het programma gaat RomeinenNU de samenwerking aan met Nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen. Het Museum opent op zaterdag 28 april speciaal haar poorten voor dit avond- en nachtbezoek. Tijdens de Nacht van de Romeinen kunnen bezoekers op een hele bijzondere manier kennismaken met de Romeinse tijd. Er is van alles te beleven: theater, muziek, graffiti, mode, games, een talkshow van de Ridders van Gelre en meer! Een rondleiding in het donker langs historische schatten, een workshop van een echte meester-steenhakker, een cursus zwaardvechten of Romeins modeltekenen? Het kan allemaal!
In de Romeinse taverne kun je met een pul bier of kelk wijn losgaan op lekkere muziekjes en lopen overal Romeinen rond voor een praatje. Ook wordt in de lezingen van de Radboud Universiteit één van de grootste geheimen van de oudheid onthult ... wat deden de Romeinen eigenlijk 's nachts? Kom kijken dus en carpe noctem! De deuren zullen openen om 19.30u en weer sluiten om 2.00u.
Dineren als de Romeinen

Tijdens de Nacht proeven bezoekers ook letterlijk van het leven in de Romeinse tijd. Zo kun je deelnemen aan een heus bacchanaal! Dineren op z'n Romeins met een 3-gangen menu gebaseerd op smaken en recepten uit de oudheid. Een unieke ervaring, waarbij je al liggend de lekkernijen tot je neemt, die ruim 2000 jaar geleden de tafels van rijke Romeinen sierden. Klassieke gerechten met bijzondere ingrediënten als asafoetida en garum. Het diner wordt bereid door historisch kookatelier Eet!verleden en zal worden omlijst door informatie over de Romeinse eetgewoonten. Voor het Bacchanaal (3-gangen diner met aantal drankjes) is een apart ticket nodig. Deze is te verkrijgen vanaf 12 april om 10:00 via www.nachtvanderomeinen.nu . Maar wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!
Informatie over het gehele programma van de Nacht van de Romeinen vindt u op www.nachtvanderomeinen.nu.
De Nacht van de Romeinen wordt georganiseerd door RomeinenNU i.s.m. Nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen, Museum het Valkhof en de Radboud Universiteit en is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Provincie Gelderland en Gemeente Nijmegen.
 

Museum het Valkhof opent op zaterdagavond 28 april speciaal haar deuren voor De Nacht van de Romeinen. 

Meer berichten