Foto: Landschapsbeheer Gelderland

Landschap in beeld

Ben je een enthousiaste natuurliefhebber en wil je meedoen met de inventarisatie. Lees dan verder.

Lingewaard - Het buitengebied van Lingewaard wordt steeds groener, door natuurontwikkeling in de uiterwaarden en het buitengebied. In Lingewaard worden tijdens de jaarlijkse boomfeestdagen veel bomen, struiken en heggen geplant. Dit jaar hebben meer dan 300 kinderen heggen geplant op percelen in Park Lingezegen (nabij de Plakselaan in Bemmel). Ook door bewoners van het buitengebied van Lingewaard is de afgelopen jaren al veel nieuwe aanplant gerealiseerd. Landschapsbeheer Gelderland heeft deze bewoners geholpen met advies over aanplant en verzorging. Hierdoor is het landschap verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag of hoogstamboomgaard. Deze aanplantacties zijn traditie geworden. Stichting Lingewaard Natuurlijk en Landschapsbeheer Gelderland zijn in overleg met de gemeente Lingewaard om al dit moois samen met bestaande en oude begroeiing in beeld te brengen. Het doel is te werken aan behoud en ontwikkeling van het groen in Lingewaard. Voor deze inventarisatie heeft Stichting Lingewaard Natuurlijk vrijwilligers nodig. De vrijwilligers gaan deze zomer -na een korte training- in kleine groepjes de natuur in om de landschapselementen in beeld te brengen.

Ben je een enthousiaste natuurliefhebber en wil je meedoen met de inventarisatie of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje met vermelding van je naam en telefoonnummer naar werkgroeplandschap@lingewaardnatuurlijk.nl.

Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met je op. Er zijn al vele vrijwilligers voor deze prachtige klus, maar vooral mensen uit Doornenburg en Gendt kunnen versterking bieden.

Meer berichten