Dit jaar start bouw Zonnepark Bemmel

''Eind 2016 is Kronos Solar begonnen met de ontwikkeling van een zonnepark aan de Lingewal 14 in Bemmel. Samen met de Gemeente Lingewaard is aan een initiatief gewerkt dat vanaf het begin positief door lokale omwonenden en betrokkenen ontvangen werd. Het resultaat van deze samenwerking is een zonnepark van bijna 19 ha,die  goed is voor een productie van 13 MWp.'' Aldus Kronos Solar Projects uit München in Duitsland.

Bemmel - ''Het zonnepark kan daarmee meer dan 3500 huishoudens van duurzame en groen geproduceerde stroom voorzien. 
 
Het project heeft met succes deelgenomen aan de najaarsronde van het subsidieprogramma Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+), een rijkssubsidieprogramma opgezet door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarmee is de benodigde financiële steun binnen en staan alle lichten tot de bouw van het zonnepark op groen. De bouw is gepland in het vierde kwartaal van 2018.
 
Kronos Solar is één van de marktleiders in de internationale ontwikkeling van grondgebonden zonneparken. Naast de thuismarkt Duitsland, ontwikkelt Kronos projecten in Frankrijk, Spanje, Canada, Tunesië, Mexico, Iran en Nederland. In totaal heeft Kronos Solar in de afgelopen 8 jaar al meer dan 600MW aan zonneparken ontwikkeld die ondertussen groene energie produceren. In Nederland is Kronos sinds 2016 actief en bezig met de ontwikkeling van diverse zonneparken, die op de lange termijn onder eigen naam beheerd zullen worden.
 
De Nederlandse regering heeft met de vaststelling van het Energieakkoord in 2013 ingestemd met de doelstelling dat in 2020 14% van haar energie op een duurzame manier dient te worden geproduceerd. In 2023 moet dit percentage opgelopen zijn tot 16%. Wind- en zonne-energie vormen hiervan een van de belangrijkste bijdragen. Kronos Solar is trots dat zij met de realisatie van dit project bijdraagt aan het behalen van deze doelstellingen.''
 
 

Meer berichten
Shopbox