De Wieling loopt mee in speciale editie!

Op 21 maart lopen wij met leerlingen uit groep 7 en 8 uit Nijmegen én omstreken met 6 liter water in onze rugzak 6 km rond de Waal en Nevengeul.

Haalderen - Deze speciale Green Capital Challenge-editie (Aanjager weervrouw Margot Ribberink) van ‘Wandelen voor Water’ organiseren we samen met meerdere Rotaryclubs.

Water is een dagelijks behoefte. Kinderen hiervan bewust maken is belangrijk: Wat betekent het als water niet uit de kraan komt binnen een paar voetstappen? Dit is duidelijk gemaakt in de gegeven gastles afgelopen woensdag door Rotaryclub Lingewaard.

De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar watervoorzieningen voor kinderen in het bergdorpje Vidyapradepa in Sri Lanka. (Stichting kansarmen Sri Lanka).

Het doel van dit project is om de gezondheidstoestand van schoolkinderen (en hun gemeenschappen) te verbeteren. De toegang tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen te verbeteren en de schoolgaande kinderen hygiënische normen leren. Te veel kinderen worden ziek door ongezond water en hygiëne. De eerste prioriteit is de gedragsverandering rondom hygiëne. Het handen wassen, de beschikking hebben over een wc en een depot voor wateropvang maken hiervan deel uit.

De organisatie heeft er zin in. We hopen op gulle gevers en een fascinerende sliert blauwe rugzakjes door Rivierpark Nijmegen, die ons nog lang bij blijft evenals het besef dat we ook met water zuinig moeten omgaan.

Houd de Facebookpagina Wandelen voor Water Nijmegen in de gaten voor actueel nieuws, foto’s en filmpjes. En kijk ook eens op www.greencapitalchallenges.nl.

Meer berichten
Shopbox