Zanger Wes Leurs uit Elst zingt voor bezoekers van de leef- en doe boerderij De Minkhof in Bemmel. De zanger vertolkte nummers van Toon Hermans en dat werd door de ouderen erg gewaardeerd.
Zanger Wes Leurs uit Elst zingt voor bezoekers van de leef- en doe boerderij De Minkhof in Bemmel. De zanger vertolkte nummers van Toon Hermans en dat werd door de ouderen erg gewaardeerd. (Foto: Kirsten den Boef)

Bijzondere herinnering aan '24 rozen'

Meezingen met nummers van Toon Hermans. De ouderen doen dat graag. Dat is deze zondag te horen in leef-en-doe boerderij De Minkhof in Bemmel. Wes Leurs uit Elst zingt en oogst bewondering en applaus met prachtige nummers van de overleden conferencier Toon Hermans.

Door Vincent Bos

BEMMEL – Neem Peter Duifhuizen (88) uit Bemmel. Hij heeft bijzondere herinneringen aan het lied '24 rozen' van Toon Hermans. Als Wes Leurs dat lied inzet denkt Duifhuizen aan zijn overleden vrouw Mien. "We hebben op oudejaarsdag 2016 samen tv gekeken toen dat nummer gezongen werd. Enkele dagen later is ze overleden. Op haar baar stonden 24 rozen. Bij de crematie werd dat nummer gespeeld", geeft hij aan hoe belangrijk dit lied voor hem is.

Peter Duifhuizen is onder de indruk van Wes Leurs. "Geweldig zoals hij gezongen heeft. Het was uit de kunst. Ik heb er echt van genoten. Zoals ik dat hier altijd doe. De Minkhof is een schot in de roos. Ik kom er op maandag en vrijdag om wat gezelschap te hebben en voor de maaltijd."

Ook Theo Buurman uit Angeren spreekt zijn waardering uit over het optreden van Wes Leurs. "Toon is nog steeds actueel. Hij was goed, is goed en blijft goed. Toon kent iedereen van de one man shows Heel Nederland keek ernaar. Wes Leurs deed het goed. Ik kende lang niet alle liedjes van Toon Hermans die nu gezongen zijn. Dat moet ik thuis nog eens nakijken."

Zingen is vaste prik in De Minkhof, zegt vrijwilliger Annie Sonderen. Er is een eigen liedjesboek. "Daarin staan 55 nummers, maar er komen er zeker 10 bij. We zingen van alles. Van de Amsterdamse grachten tot Brandend Zand. Droomland is erg populair. We zingen ook het Nijmeegse volkslied Al mot ik kruupen. We hebben er zo'n lol in. De mannen staan dan meestal te biljarten. Op een gegeven moment leggen ze de keu weg en komen ze erbij staan."

Riny Polman en Monique van de pr-groep Berkelmans zeggen dat de zondag telkens anders wordt ingevuld. "De vorige keer was er een stamppottenbuffet. De ene keer is er een lezing, de andere keer zang."

Meer berichten
Shopbox