Slagwerkgroep Muziekvereniging "Volharding"
Slagwerkgroep Muziekvereniging "Volharding" (Foto: Theo van Vuuren)

Slagwerkgroep Volharding tweede op NK

Zaterdag 3 februari heeft de slagwerkgroep van Muziekvereniging “Volharding” deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Slagwerk Ensembles in Assen.

Huissen - De slagwerkgroep was uitgenodigd om aan dit NK mee te doen voor hun deelname, op 9 december 2017, aan het podium concours in Heesch waar zij de hoogste aantal punten van de dag 92,67 punten en onderscheiding hadden behaald waardoor ze zijn gepromoveerd naar de 2e divisie.

Op dit NK kwam de groep uit in de 3e divisie. Zij hadden concurrentie van Dynamic van Euphonia Nijeveen. Na een mooi optreden met de stukken Curse of Tortuga, Who Wil Save Us Now en Elements moest de groep een hele middag wachten op de uitslag. Uiteindelijk is de slagwerkgroep van “Volharding” met 87,68 punten als 2e geëindigd. Dit was 0,65 punten minder dan Dynamic.

De slagwerkgroep is al weer aan het repeteren voor hun volgend optreden op 21 april bij het O.N.S.K. in Barneveld. Allereerst zullen enkele leden van de slagwerkgroep op 14 april deelnemen aan examens slagwerk in Afferden Puflijk.

Via de website www.volhardinghuissen.nl kun je de vereniging volgen.

Meer berichten