Foto: Bouke Lolkema

Met je hobby je netwerk maken

Op 27 januari heeft voor de elfde keer het traditionele midwinterdiner van Rotary Lingewaard plaatsgevonden. Bijna 100 alleenstaanden van 65+ in de gemeente Lingewaard kwamen naar het diner in OBC Essenpas.

Bemmel - Binnen was het gezellig en warm en stonden de gedekte tafels uitnodigend klaar. Een groot aantal kwam met enige schroom voor de eerste keer en sommigen waren vertrouwde gasten. Van degenen die voor het eerst aan tafel zaten, zei er één na afloop: "Blij dat ik dit gedaan heb, dit is nog eens wat anders dan alleen tegenover de tv je avondmaaltijd te nuttigen”. Bij de tafelschikking was rekening gehouden met de hobby’s van de deelnemers. Dat geeft sneller aanknopingspunten voor leuke gesprekken.

Ook dit jaar is het diner weer mede mogelijk gemaakt door opbrengsten van het jaarlijkse Lingewaards Dictee, een bijdrage van de stichting Maatschappelijke GezondheidsZorg (MGZ) en Buitenpoort Catering.

Zoals gebruikelijk was er tijdens het diner ook ruimte voor vertier. Rotary Lingewaard had een boeiende quiz gemaakt over het Lingewaardse nieuws van het afgelopen jaar. Daarna was het podium voor een enthousiast Popkoor 2000 en werd er meegeklapt en gezongen. Een enkeling waagde zelfs een dansje. Een primeur dit jaar was een goochelaar die tijdens het diner zijn kunsten met kaarten en munten vertoonde.

Tussen dit alles door loopt als rode draad het doel van Rotary om mensen bij elkaar te brengen. De eerste afspraken tussen gasten om elkaar na het diner nogmaals te treffen zijn al gemaakt. Uiteindelijk is dat ook wat Rotary Lingewaard met deze avond wil bereiken.

Al met al was het een geslaagde avond. De vele dankbare reacties aan het einde van de avond maken de organisatie van deze avond meer dan de moeite waard. "Het was niet gemakkelijk om alleen te komen, maar ik heb echt genoten" en "Ik zit dan wel met onbekenden aan tafel, maar dat is onverwacht heel gezellig gebleken" zijn voorbeelden hiervan.

Foto’s van het midwinterdiner zijn binnenkort te vinden op www.rotarylingewaard.nl.

Het volgende evenement van Rotary Lingewaard is het Lingewaards Dictee dat dit jaar op vrijdag 8 juni zal plaatsvinden. Het zou mooi zijn om daar een dinerteam te mogen verwelkomen.

Meer berichten