Logo lingewaardactueel.nl

'De behandeling van morbide obesitas'

Regio - Vitalys en de Nederlandse Obesitas Kliniek organiseren op donderdag 25 januari een voorlichtingsavond over de behandeling van morbide obesitas (ernstig overgewicht). De bijeenkomst is vooral bedoeld voor mensen met obesitas en hun partners, familie of vrienden. Maar iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.
 
De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 25 januari bij Vitalys in Rijnstate Velp. Tijdens de voorlichting vertellen verschillende professionals meer over het traject en de operatie. Ook is er ruim de tijd voor het stellen van vragen. De voorlichting start om 19.00 uur, de zaal is geopend vanaf 18.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het aanmeldformulier op www.vitalys.nl/voorlichting 
 
Gevolgen van obesitas
Obesitas is een snel groeiend wereldwijd probleem. De gevolgen van obesitas zijn groot. Zo kunnen suikerziekte, slaapapneu en hart- en vaatziekten veroorzaakt worden door obesitas. Deze ziekten leiden vaak tot een kortere levensverwachting. Ook moet niet worden onderschat welke rol obesitas kan spelen in het dagelijkse leven. Alledaagse activiteiten kunnen soms erg moeilijk of zelfs onmogelijk worden door het overgewicht.
 
Langdurig begeleidingstraject
Obesitas is een chronische aandoening waar gelukkig wat aan gedaan kan worden. De gezamenlijke behandeling van Vitalys en de Nederlandse Obesitas Kliniek richt zich op meer dan afvallen alleen. Centraal staat een ingrijpende verandering van leefstijl. De maagverkleinende operatie is daarbij een hupmiddel. Tijdens een langdurig en intensief traject wordt de patiënt begeleid door verschillende professionals.
Vitalys, kliniek tegen overgewicht helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Met meer dan 1.200 patiënten per jaar zijn zij één van de grootste klinieken in Nederland voor bariatrische chirurgie (operaties die de maag verkleinen). Meer informatie over Vitalys op www.vitalys.nl
 

Meer berichten

Shopbox