Logo lingewaardactueel.nl


De deelnemers  gaan op weg tijdens de Mini-Roparun in Angeren. Lopen voor het goede doel is de belangrijkste reden om mee te doen. Er wordt geld opgehaald voor kankerpatiënten. (foto: Kirsten den Boef)
De deelnemers gaan op weg tijdens de Mini-Roparun in Angeren. Lopen voor het goede doel is de belangrijkste reden om mee te doen. Er wordt geld opgehaald voor kankerpatiënten. (foto: Kirsten den Boef) (Foto: Vincent Bos)

'Mini-Roparun niet zomaar een loop'

Gemotiveerd en geëmotioneerd staan lopers aan de start. De Mini-Roparun in Angeren is niet zomaar een loop. Het is een evenement voor het goede doel. Er wordt geld ingezameld om mensen met kanker te ondersteunen. Het is de aanloop naar de grote Roparun van Parijs naar Rotterdam.

Door Vincent Bos

ANGEREN - Lopen voor het goede doel is voor Carom Riggeling (53) uit Huissen de belangrijkste beweegreden om mee te doen aan deze door Team 031 Lingewaard georganiseerde Mini-Roparun. Hij onderstreept de woorden van teamgenoot Monique Schutte (43) uit Huissen die aangeeft dat iedereen wel iemand in de familie kent die door de ziekte getroffen is en dat het prettig is om op deze manier wat te kunnen doen.

"Mijn vader is aan kanker overleden en een nichtje op jonge leeftijd eveneens", zegt Riggeling. "Dan mag je jezelf gelukkig prijzen dat je gezond kunt hardlopen." Net als Monique Schutte maakt hij deel uit van de Loopgroep Huissen. "We doen met de groep vaak aan wedstrijden mee. Laatst zijn we nog met vijftien man naar Terschelling geweest. Saamhorigheid is ook een reden om mee te lopen", verklaart hij.

Lopen voor het goede doel is ook de motivatie voor Monique Schutte om mee te doen. Er zit voor haar ook een sportief element aan. Ze wil haar persoonlijk record over tien kilometer hardlopen verbeteren.

Team 031 Lingewaard is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de grote Roparun. Het team bestaat dit jaar uit 22 mensen. Remon Evers en Cecile Holtman leggen uit dat '031' met twee teams mee doet. Ieder team bestaat uit vier lopers, twee fietsers, een chauffeur, verzorgers, een navigator, mensen die voor het eten zorgen en een chauffeur die de spullen van de ene overnachtingsplek naar de volgende brengt. De Roparun vindt plaats in het pinksterweekeinde, van 17 tot en met 21 mei.

"We doen voor de tiende keer mee aan de Roparun. We halen geld op voor palliatieve ondersteuning van kankerpatiënten, hoofdkoelers of voor kraaltjes voor kinderen met kanker."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox