Logo lingewaardactueel.nl


Gendtse film uit 1949 bij Omroep Gelderland

Gendt - In de nieuwe TV-serie ‘Ons Dorp’ van Omroep Gelderland is dinsdag 9 januari Gendt anno 1949 te zien.

'Ons Dorp' neemt de kijker mee terug naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De jaren waarin de Enschedese ondernemer Johan Adolfs met zijn Bolex-camera stad en land afreisde om zijn dorpsfilms op te nemen. Adolfs heeft ook in Gendt gefilmd in 1949 en de Historische Kring Gente heeft die film uit het kringarchief ter beschikking gesteld aan de omroep.

Gendt bijt de spits af. Vanaf 9 januari is iedere dinsdag om 17.20 uur een dorpsfilm te zien bij Omroep Gelderland. Kijken en luisteren kan ook online. Via de website van Omroep Gelderland (TV Gelderland: www.gld.nl/tv) en natuurlijk via de gratis Omroep Gelderland app.

Als eerste van de reeks wordt de Gendtse film uitgezonden en wel op dinsdag 9 januari 2018. In deze aflevering: De oorlogsschade is soms nog te zien maar de winkels doen alweer goede zaken, verder een stukje Hulhuizen met Vahali, timmerfabriek De Kroon en uitgebreid de steenfabriek maar ook de noodwoningen en in de Kommerdijk alweer nieuw opgebouwde huizen. De opnames eindigden veelal met een optocht, ook deze keer met mensen als Dr. Burg, Hendrik Braam, Chris Milder, Wim de Klein, eindigend bij het klooster met de nonnen.

Riet Berends en Ria Schouten, bestuursleden van de Historische Kring Gente, hebben de film van commentaar voorzien.

De uitzending wordt ieder uur herhaald en kan online ook teruggekeken worden.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox