Bokser Enrico Lacruz en Henny Jansen van Jansen Totaal Wonen.
Bokser Enrico Lacruz en Henny Jansen van Jansen Totaal Wonen. (Foto: Jansen Totaal Wonen)

Jansen Totaal Wonen steunt Huissense bokser Enrico Lacruz

Huissen - Jansen Totaal Wonen is partner geworden van de Olympische bokser Enrico Lacruz.

De bekende woonwinkel in Huissen steunt de plaatsgenoot tot na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Samen gaan we voor goud." De handtekeningen zijn woensdag 20 december gezet.

Enrico Lacruz drong op de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio door tot de tweede ronde, waar de kampioen van Azië te sterk was. Op het WK in augustus dit jaar verloor Lacruz tegen de nummer 1 van de wereld, Lázaro Álvarez Estrada. Maar vorige maand wist de Huissenaar de Cubaan juist knap te verslaan tijdens een toernooi in Rotterdam. En onlangs won Lacruz een internationaal toernooi in Polen en werd hij tot beste bokser uitverkozen.

In de tussentijd was hij wel zijn A-status als topsporter van NOC*NSF kwijt en het bijbehorende inkomen. Het 24-jarige talent uit Huissen zat in zak en as en deed zijn verhaal in dagblad De Gelderlander. Dat sprak Henny Jansen van Jansen Totaal Wonen zo aan, waarna hij en Lacruz al snel om tafel gingen.


Goud

De woonwinkel uit Huissen was en is al partner van tal van sporters en sportclubs uit de regio en wil dat ook zijn voor de plaatsgenoot. "Wij zijn als Jansen Totaal Wonen maatschappelijk betrokken en vinden dat Enrico uitzonderlijk presteert. Daarom willen wij hem steunen'', aldus mede-eigenaar Henny Jansen.

"Hij is een sieraad voor de sport en voor Huissen en gaat voor goud in Tokio. Wij gaan als bedrijf ook niet voor zilver of brons. Zeker qua dienstverlening. Samen gaan we voor goud dus.''

Jansen Totaal Wonen steunt Lacruz financieel, stelt een auto tot zijn beschikking, inclusief tankpas als ook een aantal sets kleding. "Het contract is voor de langere termijn, tot na de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.''

A-status terug

Vlak voor het tekenen van het contract kreeg Lacruz het heuglijke nieuws te horen dat NOC*NSF hem de A-status opnieuw heeft verleend. Een zogeheten maatwerk status, tamelijk uniek en geldig tot aan 2019. Aangevraagd door de Nederlandse Boksbond, die de bokser uit Huissen ziet als 'groot talent en medaillekandidaat in Tokio'.

Lacruz is maar een van de drie boksers in Nederland met een A-status.

Lacruz is bijzonder blij met de hernieuwde status en het partnerschap met Jansen Totaal Wonen. "Ik kan mij als topsporter hierdoor puur richten op het boksen. Geweldig. Men heeft vertrouwen in mij en ga er alles aan doen om waar te maken.'' Jansen Totaal Wonen zet Lacruz de komende jaren op gepaste wijze in voor promotionele doelen.

Meer berichten