Logo lingewaardactueel.nl


Zin om een muziekinstrument te bespelen? Neem een kijkje bij Stedelijke Muziekvereniging Huissen.
Zin om een muziekinstrument te bespelen? Neem een kijkje bij Stedelijke Muziekvereniging Huissen. (Foto: Stedelijke Muziekvereniging Huissen)

Muzieklessen voor jong en oud bij Stedelijke Muziekvereniging Huissen

HUISSEN - De schoolvakanties zijn voorbij en de repetities en muzieklessen beginnen ook weer bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. De lessen zijn niet alleen leuk voor de jeugd maar ook voor volwassenen is het een leuke hobby of uitdaging om een instrument te leren bespelen. 

"Voor de jonge leerlingen hebben we als voorbereiding de cursus Muziek Maak Je Zelf. Bij voldoende deelname gaat die eind september weer van start. Geef je op voor 24 september", adviseert de vereniging.

Deze cursus Algemene Muzikale Vorming beoogt bij kinderen het plezier in het zelf muziek maken te stimuleren en de kinderen kennis te laten maken met de muziekinstrumenten die in een orkest voorkomen. De kinderen leren muzieknoten lezen, op een blokfluit spelen en samen zingen.

Optreden
Aan het eind van de cursus van vijftien lessen is een afsluiting voor ouders met een diploma-uitreiking en een optreden van het orkest. De cursus is voor leerlingen van groep 4 t/m 7. De lessen zijn wekelijks op vrijdagmiddag van 15.45-16.45 uur.
Volwassenen en wat oudere jeugd kunnen les krijgen op alle instrumenten die in een harmonie-orkest voorkomen. Voorbeelden daarvan zijn: fluit, klarinet, trompet, saxofoon, bariton, trombone, hoorn en slagwerk. Daarnaast is er ook pianoles. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Leerlingenorkest
???????'Bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen is ook een leuk leerlingenorkest waar je samen kunt spelen met andere leerlingen. We proberen leerlingen zo snel mogelijk daarin te laten mee spelen."

De lessen zijn in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen. Meer weten of aanmelden via telefoonnummer: 06-21844411; via e-mail:opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl of www.stedelijkemuziekhuissen.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten