Logo lingewaardactueel.nl


Verhalen over Mozart en Chinese geschiedenis

HUISSEN - Vanaf donderdag 14 september ben je weer welkom in Bibliotheek Huissen om kennis te maken met verrassende onderwerpen. De ‘Universiteit’ van de bieb laat regionale experts zoals Stan de Kort en Mieke Melief aan het woord. De laagdrempelige colleges bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten.

Wil je meer weten over Mozarts Die Zauberflöte? Stan de Kort vertelt in het eerste college op 14 september van 20.00 tot 22.15 uur over dit sprookje voor volwassenen vol tovenarij, idealisme, mystiek en spiritualiteit.

Voor het tweede college op 12 oktober komt auteur Mieke Melief van 20.00 tot 21.30 uur naar de Bibliotheek Huissen. Haar tante bewaarde stapels brieven en foto's van hun Hollandse familie die in China een nieuw leven probeerde op te bouwen. Dit vormde de basis van haar boek 'Hier in het Oosten alles wel'. Neem met Mieke een kijkje in een periode in de Chinese geschiedenis (1919-1947) die in Nederland niet vaak onder de aandacht komt.

Na deze eerste colleges staan er nog zes colleges op het programma met uiteenlopende onderwerpen zoals het kiezen van de juiste wijn door Theo Kuijpers, de geschiedenis van de windmolen door Jan Meurs en de historie van Huissen door Jeanette van Nigtevegt-de Graaf. Voor bibliotheekleden en studenten zijn de colleges € 2,50, overige bezoekers betalen € 4,-. Kijk voor meer colleges en het kopen van een kaartje op www.obgz.nl/universiteiten of kom naar de bibliotheek.

Reageer als eerste
Meer berichten