Logo lingewaardactueel.nl


Aftrap Nationale Sportweek tijdens LingewaardUIT!

Van 9 tot 17 september promoot Lingewaard de sport tijdens de Nationale Sportweek. Inwoners kunnen meedoen aan diverse sporten, open trainingen en clinics. De kick-off van de sportweek vindt plaats op 9 september op de markt in Huissen tijdens LingewaardUIT!

Om 12.00 uur trapt instructeur Menno van Megen van ‘Sport en Motivatie’ af met een warming-up voor jong en oud waar iedereen vrolijk van wordt. Door mee te doen verbrand u wat kilo calorieën en maakt u geheel gratis een gelukshormoon aan. Wie wil dat nou niet? Vervolgens zijn er die dag tal van demonstraties of mogelijkheden om een sport uit te proberen. Jong en oud kunnen gratis meedoen aan een drietal challanges en meedingen naar de titel ‘sportiefste van Lingewaard’. Tijdens de Nationale Sportweek promoten de Sport, en Cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard de sport in het algemeen.

Lingewaard biedt een heel scala aan sportverenigingen en organisaties die sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor jong en oud. Een nieuw initiatief wat in september van start gaat is ‘Walking Football’, voor sporters van 60 jaar of ouder die niet meer hard kunnen lopen. Deze activiteit is niet alleen gezond, het is ook nog eens heel gezellig.

In Doornenburg wordt door verenigingen samengewerkt aan een heus sportdorp met activiteiten voor jong en oud. En in Gendt is er een start gemaakt met leuke sportinstuif voor allochtone en autochtone kinderen. Jongeren kunnen bij vrijwel iedere vereniging sporten en voor individuele sporters zijn er mogelijkheden op het gebied van fitness en hardlooproutes zoals in park Lingezegen.

Kortom: beweeg mee in het mooie Lingewaard! Kijk op Facebook(@welzijnLingewaard) voor meer informatie.

reageer als eerste
Meer berichten