Logo lingewaardactueel.nl


Zomerstruinen in de Bemmelse Waard

BEMMEL - Het is volop zomer, de zomerflora bloeit nog, maar de meeste planten zijn uitgebloeid en hebben zaad gezet. De paden en wissels die overwoekerd waren worden langzaam weer zichtbaar. Het water staat bijzonder laag, zodat struinen door de opgedroogde plassen en metershoge planten van het ruige wilgenwoud mogelijk is tijdens de excursie Zomerstruinen in de Bemmelse Waard. Die vindt plaats op zondag 20 augustus.

Tijdens de tocht wordt gezocht naar de sporen die de bevers en de bronstige reeën achtergelaten hebben. "Misschien vinden we een nieuwe beverburcht, die de bevers hebben gemaakt vanwege het lage water. Met een beetje geluk zien we een ijsvogeltje of horen wij een ree blaffen. De zomer is echt geen stille tijd in de natuur. Avontuurlijk wordt het vast en zeker!", aldus Stichting Lingewaard Natuurlijk.

Wie deze excursie wil meemaken kan zich melden tussen 13.30 en 14.00 uur in de Veldschuur van Stichting Lingewaard Natuurlijk, Sportlaan 1m in Bemmel. Het is verstandig geschikt kleding en stevig schoeisel of laarzen te dragen. Neem eventueel een verrekijker mee. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en kost, inclusief consumptie, 6 euro per persoon. De wandeling is niet geschikt voor mindervaliden.

Voor meer informatie, bel met Gijsbert Peelen: 06 10 86 41 79.

Reageer als eerste
Meer berichten