Logo lingewaardactueel.nl


Jonge orkestleden naar Wereld Muziek Concours in Kerkrade

KERKRADE - Sint Sebastianus uit Gendt doet mee aan het jeugdkamp bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het is de eerste keer dat het evenement plaatsvond.

Anne Wismans, Arno Meeuwsen, Dide Rensen, Koen Sweeren, Sven Ledder, Yvon Meeuwsen reisden op zaterdag 22 juli, samen met Jacqueline Leenders af naar het zuiden van Nederland. Een week lang werken ze keihard tijdens repetities, exercitielessen, workshops en improvisatie op het jeugdkamp van het WMC. Het uiteindelijke doel is om samen met jeugdleden van andere korpsen uit binnen- en buitenland een show te geven in een overvol Roda JC Stadion.

De andere korpsen waar de leden van Sebastianus mee oefenen zijn Rijnmondband uit Schiedam, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Tamarco uit Leiderdorp, Laurentius uit Voorschoten en Banda Musical Femenina Clemencia de Cayedo uit Colombia.

Intermezzo
Yvon en Arno Meeuwsen staan spelen samen te twee andere trompettisten een klein intermezzo aankomende zondag op het veld in het Roda JC Stadion.

Jacqueline Leenders is mee als begeleiding en mocht meedenken bij het organiseren van spellen tijdens dit jeugdkamp en daar waar nodig springt ze bij, zoals bijvoorbeeld bij het ophalen van trompetten bij Adams in Ittervoort voor de Colombiaanse vrienden.

Het is een unieke beleving en ze doen vooral veel ervaring op die ze weer kunnen gebruiken en delen bij Sint Sebastianus.

Reageer als eerste
Meer berichten