Logo lingewaardactueel.nl


Hetty en Monique kwamen met het idee om een boekenmarkt te organiseren. Op zondag 2 juli vindt deze Bemmelse Boekenmarkt plaats in de Theaterkerk. (Foto: PR)
Hetty en Monique kwamen met het idee om een boekenmarkt te organiseren. Op zondag 2 juli vindt deze Bemmelse Boekenmarkt plaats in de Theaterkerk. (Foto: PR)

Vriendinnen organiseren Bemmelse Boekenmarkt

Op zondag 2 juli vindt de Bemmelse Boekenmarkt plaats. Deze boekenmarkt zal plaatsvinden in de Theaterkerk in Bemmel. De eventuele opbrengst gaat naar stichting Ambulance Wens.

BEMMEL - "Soms begin je aan een nieuw boek dat je direct meesleept in het verhaal, waardoor je het in één adem uitleest. Meestal komt zo'n boek in de kast terecht om vervolgens nooit meer gelezen te worden. Dat is jammer", vertelt initiatiefneemster Monique Kuster.

"Het idee om een tweedehands boekenmarkt te organiseren ontstond toen ik thuis aan het opruimen was, en zag hoeveel gelezen boeken ik had liggen. Het is toch eigenlijk jammer dat al deze boeken maar één keer zijn gelezen", aldus Monique Kuster. Ze besprak het met vriendin Hetty Lentjes, die thuis met een vergelijkbaar 'boekenoverschot' zat, en samen besloten ze alle boeken te verkopen. Maar op internet boeken verkopen, dat zagen de twee vriendinnen niet zitten.

"Op Marktplaats is het zo onpersoonlijk. De Theaterkerk in Bemmel is de perfecte locatie. Dit is een plek waar veel mensen samen kunnen komen, waar je aan de koper van je boek iets over het verhaal kunt vertellen. Het idee is dat mensen elkaar tips kunnen geven. Een plek waar men heerlijk de hele middag tussen allerlei boeken kan neuzen. En, waar men zo vlak voor de zomervakantie aanbreekt, tweedehands boeken op de kop kan tikken. Ik hoop dat iedereen zijn of haar boeken een nieuwe lezer gunt", vervolgt Kuster.

Wilt u graag neuzen tussen de boeken? De Bemmelse Boekenmarkt wordt gehouden op zondag 2 juli van 12.00 uur tot 16.00 uur in de Theaterkerk. Er is gratis parkeerplaats beschikbaar. Er zal een grote diversiteit aan genres aangeboden worden zoals romans, thrillers, poëzie en kinderboeken. Voor meer informatie over een verkoopplek kunt u mailen naar: Bemmelseboekenmarkt@gmail.com

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten