• Alles

Start Rots en Water-training

donderdag 17 januari 15:30 t/m 17:00 uur

Bemmel - Stichting Welzijn Lingewaard start vanaf 17 januari met een Rots en Water training voor kinderen die in groep zes of zeven zitten van de basisschool in Lingewaard zitten. Rots en water training is bedoeld om jongens en meisjes sterk te laten zijn als een rots of te laten meebewegen als water.

Rots & Water, een psycho-fysieke training voor jongens en meisjes en kan worden beschouwd als een weerbaarheid- en uiterst effectief antipestprogramma. Het programma bestaat uit een training die is gericht op weerbaarheid en de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.

Rots en Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de preventie van (seksueel) geweld en het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema’s.

Door mee te doen aan de zesdelige Rots & Water training leer je steviger in je schoenen te staan, zodat je beter voor jezelf kunt opkomen. In een kleine groep werk je aan zelfbeheersing, zelfvertrouwen en leer je communiceren van uit de Rots- en Waterhouding. Hier door wordt je bewuster van je eigen gedrag en hoe je op andere over komt. Het programma van de Rots & Water training bestaat uit een combinatie van fysieke oefeningen en groepsgesprekken, die geschikt zijn voor jongens en meiden. We werken aan weerbaarheid en zelfvertrouwen door je bewust te maken van lichaamstaal en door je eigen kracht te leren kennen en gebruiken, maar alleen als dat echt nodig is.

Het programma bestaat uit 6 trainingen van anderhalf uur en vind op donderdag plaats van 15.30 – 17.00 uur en zal plaats vinden in de gymzaal op de Cuperstraat 9 in Bemmel.

Deelname aan deze cursus is gratis. U kunt zich opgeven bij k.dreis@swlingewaard.nl.


deel deze activiteit