• Alles

Excursie: Wintervogels in de Gendtse polder

zondag 20 januari 14:00 t/m 16:30 uur

Foto: Gijsbert Peelen SLN

Gendt - Of onze winter nu streng is of niet, het is bij ons altijd warmer dan in Noord- of Centraal- Europa. Veel vogels overwinteren dan ook hier. Zoals kol- en brandganzen, grote zaagbekken, nonnetjes, kramsvogels en koperwieken. Soms zien we de zeldzame roodhalsgans of zelfs de middelste zaagbek.

Op zondag 20 januari kunt u mee op excursie in de Gendtse polder met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Vanaf 13.45 uur verzamelen wij bij Polderweg nummer 8 in de bocht bij steenfabriek Rodruza in Gendt. De excursie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

We gaan speuren naar activiteiten van allerlei vogels, reeën en bevers. Langs- en op de kleigaten zijn er ongetwijfeld watervogels te zien. Met wat geluk vliegt er een vis- of zeearend over, het zou zo maar kunnen! Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur.

Tip: trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. Deze tocht is niet geschikt voor minder validen. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Deelname volwassenen € 3,- en kinderen €1,50. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl


deel deze activiteit