• Alles
 • (2)
  Fiets-Wandeltocht
 • (5)
  Overig
 • (14)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (7)
  Bijeenkomst
 • (3)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (11)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (16)
  Cursus-Workshop

Kijkje achter schermen bij High Tech Nijmegen

zaterdag 25 mei 11:00 t/m 16:00 uur

Foto: FOW

Nijmegen - Voor het eerst doet Nijmegen mee met de landelijke Dutch Technology Week. In een bijzondere samenwerking tussen Radboud Universiteit en Novio Tech Campus, krijgen gezinnen een uniek en actief kijkje achter de schermen met een High Tech Ontdekkingsroute!

Laat je op zaterdag 25 mei verrassen op de Radboud Universiteit en Novio Tech Campus, en krijg een uniek kijkje achter de schermen bij beroemde wereldwijde techniekbedrijven als NXP en Nexperia, of ga zelf aan de slag met leuke verrassende techniekproefjes. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn de deuren geopend, de toegang is gratis. Op de fiets of met de Zonnetrein, kom je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Door het veelzijdige programma is er zo wel voor gezinnen, jongeren als professionals genoeg interessants te beleven.

Programma Radboud Universiteit

In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit kun je diverse spannende demonstraties bijwonen en zelf proefjes doen, bijvoorbeeld: DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, zelf een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, je eigen pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality. De Hogeschool van Arnhem Nijmegen is aanwezig met een demonstratie hoe uit papierresten olie te produceren. Je kunt mee gaan met rondleidingen naar het NMR laboratorium, de unieke faciliteiten HFML/Felix met sterke magneten en zelfgebouwde vrije-elektronen lasers en het Kassencomplex. Of kom kijken in de laboratoria van Moleculaire Wetenschappen waar studenten veilig leren werken met gevaarlijke stoffen. Daarnaast zijn er diverse lezingen, bijvoorbeeld over wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor het klimaat en biodiversiteit, het zwarte gat, informatie opslaan met behulp van moleculaire machines, nemen robots de wereld over, avatars, kunstmatige intelligentie en het veilig stellen van Nederlandse plantensoorten.

Programma Novio Tech Campus

Op Novio Tech Campus maak je kennis met innovatieve Health en High Tech bedrijven en initiatieven van Nijmegen. Gebouw M staat in het teken van de High Tech Markt, met demo's van Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit en vele anderen. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en leer je over het High Tech verleden van de campus in het Novio Experience Museum. Elk uur worden er rondleidingen met productdemonstraties gegeven bij techniekbedrijven als NXP, Sencio en Nexperia. In het gebouw van EPR neem je een kijkje in de High Tech keuken: vang een glimp op van de beste creatieve en intelligente oplossingen in de fabriek die mensen, apparatuur en datasystemen met elkaar verbindt.

Over de Dutch Technology Week

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen delen deze ontwikkelingen graag en werken trots samen aan een week vol met technologische verrassingen.

Ga voor het complete programma naar www.dutchtechnologyweek.com/

Meer informatie en aanmelden pers: Marlijn Hoefnagel, m.hoefnagel@acbn.nl.


deel deze activiteit